BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇekya'nın sınır dışı kararına Rusya Dışişleri'nden yanıt----

Çekya'nın sınır dışı kararına Rusya Dışişleri'nden yanıt

Çekya'nın sınır dışı kararına Rusya Dışişleri'nden yanıt
18 Nisan 2021 - 15:25 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Çekya’nın Rus diplomatları sınır dışı etme kararını ‘provokasyon’ olarak değerlendirdi ve Prag’a karşılık vereceklerini açıkladı

Rusya Dışişleri’nden Çekya’nın 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu düşmanca adım, Çekya tarafından son yıllarda gerçekleştirilen Rusya karşıtı eylemlerin bir devamı oldu. Burada Amerikan izin görmememiz imkansız. Rusya karşıtı yeni yaptırım kararları aldığı bir dönemde ABD’yi memnun etmek isterken Çekya hükümeti, okyanus ötesindeki efendilerini dahi geçti.”

Rusya Dışişleri yetkilileri, Çekya’nın diplomatları sınır dışı etme kararına, 2014’teki bir mühimmat deposu patlamasının ardında Rusya gizli servisinin olduğu şüphesini dayanak göstermiş olmasına dairse, “Bu tam bir saçmalık, zira daha önce Çekya yönetimi, mühimmat deposunun sahibi olan firmanın söz konusu patlamaların suçlusu olduğuna hükmetmişti” dedi.

Dışişleri’nin açıklamasında, “Çekya hükümetini kesin bir şekilde protesto ediyoruz. İlişkilerimizi tahrip etmenin sorumluluğunun kendilerinde olduğunu anlamlarını sağlayacak bir karşılık vereceğiz onlara” denildi.

Diplomat krizi yayılıyor: Çekya'dan kritik sınır dışı kararı!

Ukrayna-Rusya arasında diplomat krizi büyüyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)