BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇekte ibraz yasağı kalkıyor----

Çekte ibraz yasağı kalkıyor

Çekte ibraz yasağı kalkıyor
10 Mayıs 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

AK Parti, çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM’ye sundu.

AK Parti, son kabul edilen Torba Yasa düzenlemesi içinde yer alan ve çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM’ye sundu.

AK Parti, son kabul edilen Torba Yasa düzenlemesi içinde yer alan ve çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM’ye sundu. Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, karşılığı olan çekler bankaya ibraz edilebilecek.

Yürütme ve yürürlük maddeleri dahil toplam 16 maddeden oluşan kanun teklifinin 13’üncü maddesi ile 25 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan ve mayıs ayı boyunca karşılığı olsun olmasın her türlü çekin bankaya ibrazını yasaklayan madde değiştiriliyor.

Buna göre ibraz süresi 30 Nisan ile 31 Mayıs olan çekler 31 Mayıs’a kadar ibraz edilemeyecek. Ancak bu çeklerin ibraz edilmesi ve karşılığının bulunması halinde ödeme yapılacak. Karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise ‘karşılıksızdır’ işlemi yapılmayacak. Bu tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde karşılıksızdır işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021’den itibaren süreleri içinde ibraz edilebilecek.

Kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce ibraz, ödeme ve işlemler sebebiyle ilgililerin hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacak.

Yazar Bumin Doğrusöz, düzenleme ilk çıktığında yaptığı açıklamada, bu haliyle karşılığı olan çeklere yapılan ödemelerin hukuksuz olduğunu bildirmişti. Aynı gün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan bir tebliğ ile karşılığı olan çeklerin ödenebileceği hükme bağlanmıştı.

Hukukçu Prof.Dr. Ersan Şen ise tebliğin kanundan üstün olamayacağını belirterek, bunun da hukuka aykırı olduğunu bildirdirmiş ve ödeme yapılması halinde cezai sorumluluklar doğacağı konusunda uyarmıştı.

Torba teklif aynen kanunlaşırsa, bu hukuki sorunlar da giderilmiş olacak.

Bankalarda kredi limitleri, çek raporları ve borç bilgileri güncellendi

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Çek kararına düzenleme

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki11 Mayıs 2021 15:26

    Cahilce alınmış bir karar oldu

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Mayıs 2021 17:41

    O zaman ödeyin alacaklının parasını.başkasının parası ile  kumar oynamak kolay değil mi.sanki alacaklı denilince tüm dünya nın parası bunlarda.ben bu olayı yanlış buluyorum.o zaman bir daha kimse çek ile işlem yaparmı kerizmi var.

  • Bağımsız Düşünce10 Mayıs 2021 17:09

    2003 den beri aynı düşünce ! İlk iktidar olduklarında bakanlık sayısını azaltmış sonra tekrar yükseltmişlerdi , Başkanlık istemine geçince yine bakanlık sayısı azaltıldı şimdi tekrar artırıldı !!! Akp ne yapar ? Var olanı bozar sonra tekrar yapıyormuş gibi yapar !

  • 😂😂😂😂😂10 Mayıs 2021 15:40

    Deneme yanılma partisi DYP 😂😂😂