BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇek ibraz yasağı 2023 sonuna kadar uzatılıyor----

Çek ibraz yasağı 2023 sonuna kadar uzatılıyor

Çek ibraz yasağı 2023 sonuna kadar uzatılıyor
15 Ekim 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

Çek ibraz yasağının süresi, 2023 yılı sonuna kadar uzatılıyor. Halen uygulanmakta olan çek ibraz yasağı 31 Aralık'ta sona eriyordu.

Meclise sunulan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile çek ibraz yasağının süresi 2023 yılı sonuna kadar uzatılıyor. Halen uygulanmakta olan çek ibraz yasağının süresi 31 Aralık 2021 tarihinde sona eriyordu.

Dünya'nın haberine göre AK Parti tarafından Meclise sunulan ve ihracatta yeni destekleme mekanizmasını öngören Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde çekte ibraz yasağına ilişkin sürenin uzatılmasına ilişkin düzenleme de yer aldı.

Maddeni gerekçesinde Kovid-19 nedeniyle ticari hayatta meydana gelen olumsuzluklar da dikkate alınarak , salgın sonrasında tacirin ödemelerini planlayabilmesine imkan tanınması ve işletmelerin devamlılığının sağlanarak, ekonomik büyümeye katkıda bulunması amacıyla üzerindeki yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmek için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olmasına ilişkin düzenlemede yer verilen sürenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi.

Karşılıksız çek adedi eylülde düşüş gösterdi

 

İhracatçıya hızlı kredi, çabuk onay

 

İhracatı Geliştirme A.Ş. kuruldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www16 Ekim 2021 14:18

    Yani çek , keşide tarihinden önce bankaya ödenmesi için ibraz edilemeyecek. Üzerindeki keşide tarihi beklenecek. O zaman adına neden çek deniyor ki ?