BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCDC danışmanları Johnson & Johnson yerine başka aşılar önerdi----

CDC danışmanları Johnson & Johnson yerine başka aşılar önerdi

CDC danışmanları Johnson & Johnson yerine başka aşılar önerdi
17 Aralık 2021 - 04:58 www.finansgundem.com

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi danışmanları, Johnson & Johnson aşısı yerine Pfizer-BioNTech veya Moderna aşılarının yaptırılmasını tavsiye etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) bünyesinde gerçekleştirilen bilim danışma kurulu toplantısında nadir de olsa kan pıhtılaşmasına yol açabilen Johnson & Johnson aşısının yerine Pfizer-BioNTech veya Moderna aşılarının yapılmasının daha uygun olacağı belirtildi.

CDC danışmanları, Johnson & Johnson aşılarının pıhtılaşma sorununun ülkede 9 kişinin ölümüne neden olduğunu söyleyerek, diğer iki aşının böyle bir risk taşımadığını ve daha etkili göründüğünü söyledi.

16 milyon kişi Johnson & Johnson aşısını oldu

CDC'den Dr. Isaac See, daha önce yaptığı açıklamada, Johnson & Johnson aşısı yaptıran kadın ve erkeklerde 54 kan pıhtılaşması vakasının görüldüğünü, ikisi erkek olmak üzere 9 kişinin bu yüzden hayatını kaybettiğini, diğer iki ölümün ise aynı sebepten olduğu konusunda şüphelenildiği bilgisini vermişti.

CDC'nin direktörü Rochelle Walensky'nin, "alışılmadık bir hareket" olduğu kaydedilen tavsiye kararının uygulanıp uygulanmayacağına karar vermesi gerekiyor.

Aşıların bir yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana Johnson & Johnson aşısı olan yaklaşık 16 milyon kişi de dahil 200 milyondan fazla ABD'li tam aşılanmış kabul ediliyor.

İtalya'da marttan bu yana rekor vaka sayısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)