BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCBI: İngiliz finans şirketleri ilk kez iyimser ----

CBI: İngiliz finans şirketleri ilk kez iyimser

CBI: İngiliz finans şirketleri ilk kez iyimser
08 Ekim 2020 - 17:34 www.finansgundem.com

İngiliz Sanayi Birliği (CBI) yaptığı açıklamada İngiltere’nin finans şirketlerinin ilk kez dikkatli bir iyimserlik içinde olduğunu söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yayınlanan bir rapora göre İngiltere’deki finans hizmeti şirketleri, bu yıl ilk kez daha iyimser bir tavırda. Ticaretteki düşüş bir miktar düzelme gösterdi ancak korona virüs ve Brexit sonrası ticaret anlaşması konularındaki belirsizlikler hala geçerliliğini koruyor.

İngiliz Sanayi Birliği’nin (CBI) yaptığı araştırmanın sonucuna göre, bankaların, finans şirketlerinin ve inşaat gruplarının karlarındaki düşüş, sigorta ve yatırım yönetimi sektörlerindeki gelirlerde büyüme görülmesiyle bir miktar telafi gördü.

İngiliz Sanayi Birliği’nin Başekonomisti Rain Newton-Smith, Business Times’a yaptığı açıklamada “İngiltere’nin ekonomik iyileşmesi için oldukça önemli bir sektördeki ticaret hacminin istikrar kazanmaya başladığını görmek güven verse de, finansal hizmetler sektörü tehlikeden kurtulmuş değil” dedi.

Çalışan sayıları, bir önceki üç aylık döneme kıyasla sert bir şekilde düştü ve düşüşün yeniden yavaşlaması bekleniyor.

Teknoloji haricindeki yatırımların gelecek yıl düşüş göstermesi bekleniyor. Çünkü teknoloji dışındaki sektörlerde, son sekiz yılın en yüksek talep belirsizliği yaşanıyor. Bunun en önemli nedenleriyse korona virüs ve İngiltere ile Avrupa Birliği arasında sonuca varamayan ticaret müzakereleri.

Batık kredilerde bir artış görünse de, 2020 yılının başlarına kıyasla daha yavaş gerçekleşti. Yapılan araştırma çalışması 1 Eylül ve 19 Eylül tarihleri arasında, 133 şirketin katılımıyla gerçekleşti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)