BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCaz efsanesi Pharoah Sanders, 81 yaşında hayatını kaybetti----

Caz efsanesi Pharoah Sanders, 81 yaşında hayatını kaybetti

Caz efsanesi Pharoah Sanders, 81 yaşında hayatını kaybetti
25 Eylül 2022 - 11:24 www.finansgundem.com

Amerikalı caz saksofoncusu Pharoah Sanders 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanders'ın ölüm haberi, şirketi Luaka Bop tarafından Twitter'da da doğrulandı.


Caz efsanesi Pharoah Sanders, hayatını kaybetti. Sanders’ın ölüm haberini şirketin yaptığı açıklama ile duyuruldu: “Sanders’ın vefat ettiğini paylaştığımız için çok üzgünüz. Bu sabah erken saatlerde Los Angeles’ta sevgi dolu ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili olarak huzur içinde öldü. Güzel insan, huzur içinde yatsın.”

1940 yılında Arkansas, Little Rock’ta Farrell Sanders olarak doğan Sanders’ın kariyeri Oakland, California’da başladı. Kendisine Pharoah adını veren Sun Ra ile çalıştı, adından da John Coltrane’in grubuna katıldı. Sanders, Coltrane’in 1967’deki ölümüne kadar onunla birlikte çaldı.

Sanders, Geleneksel Afrika ve Güney Asya müziğinin etkilerini birleştiren 1969 albümünü piyasaya sürdü. 1971’de modal ve avangard cazın bir başka kilometre taşı olan Alice Coltrane’in Journey in Satchidananda’da sahne aldı.

Üretimi 90’larda yavaşlamaya başlasa da Sanders 2000’ler boyunca turnelere devam etti. 2010’ların ortalarında Sanders, Sam Shepherd’ın bir bestesini duydu ve onunla çalışmak istedi. Sanders’ı Instagram’da anan Shepherd, “Güzel arkadaşım bu sabah vefat etti. Bu adamı tanıdığım için çok şanslıyım ve hepimiz, onun sanatı sonsuza kadar bizimle kaldığı için kutsanmış durumdayız” diye yazdı.

Eski CHP'li vekil Haluk Pekşen hayatını kaybetti

 

Çağrı filmiyle akıllara kazınan ünlü isim hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)