BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporÇaykur Rizespor: 2-7 :Beşiktaş----

Çaykur Rizespor: 2-7 :Beşiktaş

Çaykur Rizespor: 2-7 :Beşiktaş
08 Nisan 2019 - 19:58 www.finansgundem.com

Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta sona erdi. Tarihi maçta Beşiktaş rakibini 7-2'lik skorla mağlup etti

Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig’de 27. hafta heyecanı sona erdi. Haftanın kapanış maçında Beşiktaş zorlu deplasmanda 7-2 kazanarak zirve takibini sürdürdü ve görkemli bir galibiyet elde etti. Beşiktaş bu sonuçla 50 puana yükseldi. Okan Buruk yönetiminde yükselişe geçen ve son sıradan inanılmaz bir seriyle kurtulan ev sahibi Rizespor ise kazanarak 5. sıraya çıkmanın ve Avrupa hesaplarına başlamanın peşindeydi ancak ev sahibi bölüm bölüm etkili oynadığı maçtan 6-2’lik şok bir mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş’ın golleri, Vida (8), Ljajic (14 ve 78), Burak (64) ve Güven’den (71, 82 ve 90) geldi. Çaykur Rizespor’un golleri ise 42’de Muriqi ve 70’te Abarhoun’dan geldi. Rizespor 2-0’dan sonra yaklaşık %75 topa sahip olma oranıyla oynayıp Beşiktaş’ı yarı sahasına hapsetse de sahadan farklı bir yenilgiyle ayrıldı. Rizespor bu sonuçla 34 puanda kaldı.

DAKİKA DAKİKA MAÇTAN NOTLAR

MAÇ BİTTİ! Tarihe geçecek maçta Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 7-2 gibi oldukça farklı bir skorla mağlup etti.

90.dk: Güven'in şutunda top ağları delip dışarı çıktı. Bir an için pozisyonu süzemeyen hakem Arda Kardeşler, VAR hakemlerinin de uyarısıyla golü verdi.

89.dk: GOL! Dorukhan'dan pası alan Güven Yalçın yayın gerisinden çok sert vurdu, top ağları delip geçti: 2-7

86.dk: VEDAT'IN KAFASI! Sağ kanattan içeri sokulan Umar'ın ortaladığı topa kale alanı içindeki Vedat kafayı vurdu, top Karius'un üzerine gitti.

82.dk: GOL! Ljajic sağ kanattan taşıdığı topu ters taraftaki Güven'in önüne bıraktı. Güven Yalçın da gelişine bekletmeden yerden bir vuruş yaptı ve top köşeden ağlara gitti: 2-6

79.dk: Adem Ljajic bugün 2 gol 2 asist gibi müthiş bir istatistikle oynuyor.

78.dk: Gol Adem Ljajić. Beşiktaş skoru 5-2'ye getirdi.

76.dk: GOL GEÇERSİZ! Çok adamla rakip ceza alanına giren Rizespor'da Vedat'ın pasında topu bekletmeden ağlara yollayan Aatıf için ofsayt bayrağı kalktı. Gol geçersiz sayıldı.

75.dk: Savunma arkasında topla buluşan Vedat hemen yanındaki Aatıf'ı gördü. Aatıf'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunu kaleci Karius çıkardı.

74.dk: GOL! Etkili paslarla atağa çıkan Beşiktaş'ta Ljajic'in araya bıraktığı topa iyi hareketlenen Güven Yalçın karşı karşıya pozisyonda düzgün vurdu: 2-4

73.dk: Savunma arkasında topla buluşan Vedat hemen yanındaki Aatıf'ı gördü. Aatıf'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunu kaleci Karius çıkardı.

71.dk: Gol öncesi Güven'in ofsaytta olup olmadığı bir süre incelendi ancak herhangi bir ihlal tespit edilmedi. Gol geçerli...

71.dk: GOL! Sol kanattan kullanılan taç atışı sonrası Melnjak'ın içeri çevirdiği topa kale alanı içinde Abarhoun gelişine dokundu: 2-3

70.dk: Bu değişiklikten pek memnun kalmayan Burak Yılmaz doğrudan soyunma odasına gitti.

69.dk: Beşiktaş'ta Burak Yılmaz yerini Güven Yalçın'a bıraktı.

68.dk: Üçüncü golün ardından Rize tribünlerinde de büyük hayal kırıklığı yaşanıyor.

67.dk: Burak Yılmaz devre arası transfer olduğu Beşiktaş'taki 7. lig golünü kaydetti. Bu sezon toplamda ise 11 golü bulunuyor.

66.dk: Burak Yılmaz tribünlere yönelik hareketi sebebiyle sarı kart gördü.

65.dk: VAR incelemesinin ardından gol kararı çıkmasıyla Burak Yılmaz tribünlere "Sizi duyamıyorum" şeklinde bir işaret yaptı. Bunun üzerine saha içinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

64.dk: GOL! Tek pasların ardından Dorukhan araya nefis bir top gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, ayak içiyle düzgün vurdu ve topu ağlara yolladı: 1-3

60.dk: Maçta son yarım saatlik dilime Beşiktaş'ın üstünlüğüyle giriliyor.

58.dk: Düdükten önce serbest vuruşu kullanan Caner Erkin sarı kart gördü.

55.dk: YAKIN MESAFE! Rizespor yine gole çok yaklaştı. Arka direğe doğru doldurulan topa yakın mesafeden Samudio kafayı vurdu, Karius topun sahibi oldu.

54.dk: Rize'de 53. dakika şovu var. Taraftarlar telefonlarının ışıklarıyla tribünlerde görsel şölen sunuyor.

51.dk: Sağ kanattan gelişen Rizesor atağında Morozyuk ortaladı, Samudio topa yükseldikten sonra Gökhan'ın ayağına doğru istemsizce bastı. Gökhan Gönül acı içinde yerde kaldı.

48.dk: Rizespor çok organize geldi. Vedat'tan topu alan Aatıf, Melnjak'la duvar pası yaptıktan sonra şutunu çekti ancak savunma topun kaleye gitmesine engel oldu.

47.dk: İlk yarının sonlarında farkı bire indiren Rizespor, taraftarının da destepğiyle ikinci yarıya moralli başladı.

Rize'de ikinci yarı başladı!

İlk yarıda son düdük çaldı! Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gidiyor.

45 + 2.dk: DOKUNAMADI! Morozyuk'un pasıyla sağ kanattan son çizgiye inen Boldrin'in içeriye çevirdiği topa kale önündeki Samudio dokunamadı.

45 + 1.dk: Çaykur Rizesporlu taraftarlar birkaç dakika önce tartışma yaşadıkları Burak Yılmaz'a tepki göstermeye devam ediyor.

45.dk: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

42.dk: GOL! Boldrin'in derinlemesine pasıyla sağ kanattan ceza alanına sokulan Vedat Muriç, karşı karşıya pozisyonda sol ayağının içiyle yerden nefis bir plase vurdu ve topu köşeden ağlara yolladı: 1-2

39.dk: Beşiktaş uzun bir aradan sonra ilk kez çok adamla rakip sahaya geçti. 

38.dk: Çaykur Rizespor'un çok adamla yüklendiği dakikada üst üste yapılan ortalarda Adem Ljajic savunmasına yardımcı oldu.

35.dk: Aatıf Chahechouhe, Caner'in müdahalesiyle yerde kaldı. Rizespor kaleye uzak ancak cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı.

32.dk: BU DA KAÇTI! Morozyuk'un sağ kanattan ortaladığı topa arka direkteki Aatıf yakın mesafeden kafayı vurdu. Top direğin yanından auta çıktı.

31.dk: Maçın üçte birlik dilimi Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle geçiliyor.

30.dk: Sağ kanattan Gökhan'ın ortaladığı top arka tarafta boş durumda olan Ljajic'e geldi. Müsait durumdaki Ljajic istediği vuruşu yapamayınca kaleci Gökhan topu zorlanmadan kontrol etti.

29.dk: İki farklı geride olan Çaykur Rizespor oyunu rakip yarı alana yıktı. Beşiktaş atağa çıkmakta zorlanıyor.

28.dk: Melnjak'ın sol kanattan içeri doldurduğu topu iyi indiren Vedat Muriç sol çaprazdan sert vurdu, top üstten dışarı gitti.

27.dk: Ayağa paslarla atağa çıkan Rizespor'da Musa Çağıran uzaklardan şansını denedi, top çerçeveyi bulmadı.

26.dk: Rizespor'da Abarhoun orta alanda Burak Yılmaz'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

24.dk: Rizespor yine organize geldi. Musa'nın havalandırdığı topu Melnjak indirdi, Vedat'ın sol çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı ancak öncesinde ofsayt bayrağı da havadaydı.

22.dk: Maçta tempo bir an olsun düşmüyor. Her iki takım da hemen her dakika net fırsatlar yakalıyor.

21.dk: VEDAT ATAMADI! Sol kanattan Melnjak'ın ortasına ön direkte bomboş pozisyonda dokunan Vedat Muriç kaleyi tutturamadı. Aut...

20.dk: Köşe vuruşu öncesi ceza alanında yaşanan karmaşada üç oyuncu birden yerde kaldı. Hakem tüm oyuncuları uyardı.

18.dk: NET FIRSAT! Savunmadan gönderilen uzun topa iyi hareketlenen Burak Yılmaz, Abarhoun'dan önce davranıp topu aldı. Sağ çaprazdan şutunda kaleci Gökhan mutlak golü önledi. Korner...

17.dk: Beşiktaş'ın bulduğu her iki gol öncesi de Rizespor net fırsatlardan yararlanamadı. Ev sahibi ekip dönüşlerde kalesinde golü gördü.

16.dk: Bu arada ilk golü Vida'nın kafasıyla bulan Beşiktaş'ın Rizespor'a attığı son dört golün üçü kafayla gelmişti.

15.dk: İlk golde Vida'ya asisti yapan Ljajic ikinci gole imza atan isim oldu.

14.dk: GOL! Ljajic müthiş attı! Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Adem Ljajic kendi taşıdığı topu Atiba'ya verdi. Atiba'nın pasına da yayın gerisinden gelişine ayak içiyle mükemmel vurdu ve topu tam köşeye yolladı: 0-2

13.dk: KAFA! Rizespor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içindeki Awaziem kafayı vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

12.dk: KARIUS ÇIKARDI! Bu kez Rizespor çok etkili geldi. Fernando Boldrin yay üzerinden sol ayağıyla çatala doğru nefis bir şut çıkardı, kaleci Karius köşeye giden topu nefis çeldi.

10.dk: Karşılaşmanın ilk bölümü Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçiliyor.

9.dk: Birkaç dakika önce Vedat'ın dokunuşunda ağlara doğru giden topu çıkararak Rizespor'un öne geçmesine engel olan Vida, attığı golle takımını öne geçiren isim oldu.

8.dk: GOL! Sağ kanattan Ljajic'in kullandığı köşe vuruşunda altı pasın dışında boş kalan Vida şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 0-1

7.dk: MÜTHİŞ KURTARIŞ! Beşiktaş akınında Dorukhan yayın gerisinden sağ ayağıyla müthiş vurdu, kaleci Gökhan topu parmaklarının ucuyla nefis çıkardı. Korner...

6.dk: Boldrin'den pası alan Aatıf Chahechouhe ceza sahası dışından sol çaprazdan kaleyi denedi, top yandan auta çıktı.

5.dk: İLK TEHLİKE! Orta alanda buluştuğu topla sağ kanattan müthiş ilerleyen Boldrin'in derinlemesine pasına ceza alanı içinde Vedat dokundu, Karius'u geçen topu kaleye doğru giderken savunma çıkardı.

4.dk: Her iki takım da şu an için birbirlerini tartıyor. Karşılıklı top kayıpları var.

3.dk: Beşiktaş maçın başında defans arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışıyor

İlk düdük çaldı ve maç başladı

İLK 11'LER

STAT: Çaykur Didi
HAKEM: Arda Kardeşler

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Moroziuk, Abarhoun, Awaziem, Melnjak, Azubuike, Musa, Boldrin, Samudio, Aatif, Vedat
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Caner, Medel, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)