BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇAYKUR, özel sektöre çay satışına başladı----

ÇAYKUR, özel sektöre çay satışına başladı

ÇAYKUR, özel sektöre çay satışına başladı
16 Ocak 2020 - 11:43 www.finansgundem.com

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, özel sektöre paketsiz kuru çay satışına başladıklarını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kuru çay satışlarının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında özel sektöre tasnifli (paketsiz) kuru çay satışına başladıklarını kaydetti.

Dünya Gazetesi'nden Necati Tuzcu haberine göre, son 2 yılda yaş çayda ÇAYKUR tarihinin en yüksek 3 alımından ikisinin yapılması dolayısıyla kuru çay üretiminde de büyük bir artış sağladıklarını kaydeden Alim, üretilen çayların satışı noktasında gerek yurt içinde gerek yurt dışında pazar arayışlarının sürdüğünü ve çalışmalar yapıldığını belirtti. Bu çalışmalardan bir tanesinin de özel sektöre kuru çay satışının yapılmasının yer aldığını kaydeden Alim, bazı özel sektör firmalarından gelen teklifler üzerine görüşmeler yapıldığını ve yapılan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandığını söyledi.

Yapılan anlaşmalarla birlikte bugün itibariyle özel sektör firmalarına 16 bin ton tasnifli kuru çay satışı yapıldığını sözlerine ekleyen Alim, satışların ÇAYKUR’a önemli bir gelir getireceğini kaydetti.

ÇAYKUR'dan bir ilk

Çaykur'dan Doğuş Çay'a 10 Bin ton kuru çay satışı gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre Çaykur tarafından Özel sektörün güçlü firmalarından Doğuş Çay'a 10 bin ton kuru çay satışı için gerçekleştirilmiş olup ÇAYKUR'a ait fabrikalardan Doğuş Çay paketleme tesislerine kuru çay nakliyesi başladığı öğrenildi.

Ayrıca, ismi öğrenilemeyen Arhavili bir özel sektör firmasına da 5 bin ton kuru çay satışı yapıldı. Çaykur'a ait fabrika depolarının boşlatılması anlamında çok önemli bir başarıya imza atan Çaykur'un bu satışları piyasa koşullarına uygun rakamlarda gerçekleştirdiği öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)