BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇay ve kahve içenlere kötü haber!----

Çay ve kahve içenlere kötü haber!

Çay ve kahve içenlere kötü haber!
04 Nisan 2019 - 12:01 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan araştırma, kahve ve çayın, günde en az iki fincan içildiğinde sigara tiryakisi olmayanlarda bile akciğer kanseri riskini artırabileceğini ortaya koydu.

LiveScience'ın haberine göre, ABD'de Vanderbilt Üniversitesi'nde  görevli bilim adamı Jingjing Zhu liderliğinde yürütülen araştırma, yaşam süresini  artırdığı, depresyon, kalp krizi ve bazı kanser türlerinin gelişme olasılığını  azalttığı bilinen kahve ve çayın, günde en az iki fincan içildiğinde sigara  tiryakisi olmayanlarda bile akciğer kanseri riskini artırabileceğini ortaya  çıkardı.

Araştırma  kapsamında ABD ve Asya'da 1,2 milyon kişinin katıldığı 17  farklı araştırmanın verileri incelendi. Katılımcıların ortalama 8,6 yıl boyunca  takip edildiği ve 20 bin 500'den fazlasının süreç içinde akciğer kanserine  yakalandığı belirtildi. 

Uzmanlar, sigara içmeyenler için günde iki ya da daha fazla fincan  kahvenin, akciğer kanseri riskini yüzde 41, iki ya da daha fazla bardak çayın da  yüzde 37 oranında artırdığı sonucuna vardı.

Risk oranında, kişinin yaşı, ırkı ve içtiği kahvenin türüne göre  önemli bir değişiklik gözlenmediği, bilhassa kafeinsiz kahvenin, kafeinli olandan  yüzde 15 daha yüksek risk oranıyla ilişkilendirildiği kaydedildi.

Zhu, araştırmalarının gözleme dayalı olduğuna, kahve ile akciğer  kanseri arasındaki neden sonuç ilişkisini tam olarak bilmediklerine işaret  ederek, kavurma aşamasında ortaya çıkan bir durumun riski artırıyor olabileceğini  aktardı.

Araştırmanın bulguları, Amerikan Kanser Araştırma Derneği'nin 31  Mart'ta düzenlenen yıllık toplantısında sunuldu.

Levine Kanser Enstitüsü'nden doktor Julie Fisher, bulguları "ilginç ve  merak uyandırıcı" sözleriyle nitelendirirken, bu bağlantıya ilişkin daha fazla  araştırma yapılması gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)