BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇay göçü tersine döndü, vakalar azaldı----

Çay göçü tersine döndü, vakalar azaldı

Çay göçü tersine döndü, vakalar azaldı
12 Ekim 2021 - 10:32 www.finansgundem.com

Rize'de çay hasadında sona gelinmesi ile büyükşehirlere tersine göçle birlikte nüfusu normale dönmeye başladı. Kentte geçen ay 653,10 olan vaka oranı, 399,29'a geriledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün açıkladığı, 25 Eylül-1 Ekim'de illerin 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka haritasına göre, Rize’de vaka oranları düşmeye başladı. Çay göçü ile gelenlerle nüfusun ikiye katlandığı Rize, Türkiye'de 4 hafta süreyle en çok vaka görülen kent oldu. Çay hasadında sona gelinmesi, okulların açılması ile bu kez büyükşehirlere tersine göçle nüfusu normale dönmeye başlayan kentte geçen ay 653,10 olan vaka oranı 399,29'a geriledi. 

'NORMALE DÖNMEYE BAŞLADIK'

Rize Valisi Çeber, kentin Türkiye normallerine dönmeye başladığını dile getirerek, “4 hafta boyunca Rize, vaka yoğunluğunda zirvede olan ildi. O dönemde Türkiye’nin en hareketli ili Rize’ydi. Turizm hareketliliği, çay sezonu, memleketine gelen insanlar, yaylaların yoğunluğu, düğünler ile 4 hafta zirvede kaldık, ancak şimdi normale dönmeye başladık. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Rize’de vaka yoğunluğunun düşmeye devam ettiğini göreceksiniz” diye konuştu.

‘HASTANELERDE YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR’

Rize’de hastanelerde yoğunluğun devam ettiğini söyleyen Vali Çeber, “Aşılamada birinci doz aşıda 240 bin, ikinci doz aşıda 214 bin seviyelerine ulaştık. Birinci dozda yüzde 80’leri geçtik. İkinci dozda da yüzde 72’ler civarına ulaştık. Aşı stoklarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Hastanelerimizde yoğunluk devam etmesiyle beraber, sağlık hizmetinde sorun yaşayan vatandaşımız bulunmamaktadır. Vakalarımızın yaklaşık yüzde 50’si 30 yaş altı vakalara dönmüştür” dedi. 

‘OLABİLİR, DEDİĞİMİZ BİR DURUMU YAŞIYORUZ’

Okullardaki vaka durumunu da değerlendiren Vali Çeber, “Okullardaki verilerimiz, Türkiye geneli ile uyumludur. Beklediğimiz ve öngördüğümüz değerlendirmelerde ‘olabilir’ dediğimiz bir durumu yaşıyoruz. Her türlü tedbirimizi aldık. Çocuklarımız güvenle okullarına gitmeye devam edecekler. Okullarımızı sağlıklı bir şekilde eğitim- öğretim hayatına devam ettiriyoruz. Bundan sonra üniversitelerimiz de okullarımız da kapanmayacak şekilde her türlü tedbiri alarak eğitim- öğretim sezonunu tamamlamayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

‘NÜFUS AZALDI, VAKA SAYILARI DÜŞTÜ’

Kentte yaşayan Meryem Büyük ise çay sezonunda şehrin çok kalabalık olduğuna dikkat çekerek, “Rize’ye dışarıdan gelenler çay zamanı çok fazlaydı. Kalabalıktık. Şimdi ise herkes geriye gittiği için nüfus azaldı ve vaka sayıları da düştü. Önceden komşularımızdan, yakın akrabalarımızdan vefat haberlerini çok duyuyorduk. Artık neredeyse yakın çevreden bile Kovid-19 olan kişi haberini almıyoruz” dedi.
Ömer Dinç de “Rizeliler genelde hep il dışında yaşıyorlardı, çay zamanı buraya gelen çok insan oldu. Bu yüzden vakalar arttı. Şimdi çay sezonu bitiyor ve insanlar yavaş yavaş memleketine döndüğü için vakalar düşmeye başladı. Önceden etrafımızda Kovid-19’a yakalananlar, ölenler çok fazlaydı şu anda öyle bir durum yok" diye konuştu.
Mustafa Uzun ise “Aşı olmadan virüsün tedbiri kesinlikle yok. Aşı olacağız ki bunun önüne geçelim, eski günlerimize kavuşalım” dedi.

Rize için 'Delta varyantı' uyarısı

 

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı: 188 vefat, 30 bin 563 yeni vaka

 

Rusya’da günlük vaka sayısı yılın en yüksek seviyesini gördü

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)