BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın göçmen zulmüne tepki----

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın göçmen zulmüne tepki

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'ın göçmen zulmüne tepki
17 Ekim 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege'deki mültecilere zulmüne tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor" dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Ege'de mültecilere takındığı tutumunu tepki gösteren Çavuşoğlu, "Türkiye gerçekleştirmiş gibi göstermek için koordinatların değiştirildiği ortaya çıktı. Yunanistan'ın uluslararası hukuk bakımından suçu arttıkça, Türkiye’ye suç atmaya yelteniyor. Frontex suç ortaklığı yapıyor. AB ülkeleri de Yunanistan'ın her dediğini kabul ediyor" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Göçmenleri Türkiye itmiş gibi gibi göstermek için koordinatları değiştirildiği ortaya çıktı .Gerçekler ortada ve biz bunları ortaya çıkaracağız. Botların şişlenmesi ve insanların denizin ortasında ölüme terk edilmesi, sınırda donarak ölenleri gördük. İnsanları çırılçıplak öldürdüler. Çünkü Yunanistan üstündeki her şeye el koyuyor ki bir daha gelmesin. Uuslararası hukuk bakımından suçu arttıkça Türkiye’ye suç atmaya yelteniyor. Frontex suç ortaklığı yapıyor. AB ülkeleri Yunanistan'ın her dediğini kabul ediyor. Yunanistan'ı cesaretlendiren Avrupa'dır."

'Azerbaycan-Ermenistan meselesinde provokasyondan uzak durulmalı'

Bakan Çavuşoğlu Azerbaycan ve Ermenistan konusunda sağduyu çağrısı yaptı ve "Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki her olumlu adım bizim ilişkilerimize de olumlu yansıyor. Bizim de Ermenistan ile bir normalleşme sürecimiz var malum. Provokasyondan uzak durmalı. Yapılan protokollere sadık kalmalılar. Ermenistan'ın da buna ihtiyacı var. Hepimizin çok ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yla Ukrayna'daki savaşı görüştü

 

Çavuşoğlu'ndan Putin'in doğalgaz önerisiyle ilgili açıklama

 

Çavuşoğlu: Barış için en çok çaba harcayan ülke Türkiye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)