BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu, Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile görüştü ----

Çavuşoğlu, Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile görüştü

Çavuşoğlu, Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile görüştü
09 Şubat 2022 - 14:17 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Muttaki, Bakan Çavuşoğlu'na Kovid pozitif olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek Herat’a ulaşan ilk "İyilik Treni" için teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, gelecek dönemde de Afganistan’a bir yardım treninin yola çıkmasının öngörüldüğünü aktardı.

Çavuşoğlu, Muttaki’ye Afganistan’da geniş katılımlı bir yönetimin tesis edilmesinin ülkenin istikrarı ve barışı için önemli olduğunu, özellikle Afganistan’da bazı aktivist kadınların kaybolduğuna ilişkin haberlerden endişe duyduklarının altını çizdi.

Kadınların eğitiminin önemli olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bu konuda Afganistan’da atılan olumlu adımları takip ettiklerini söyledi. Görüşmede, Maarif okullarının Afganistan’da tekrar faaliyete geçmesi konusu da gündeme geldi.

Çavuşoğlu ve Muttaki ayrıca Kabil'deki dahil Afganistan’daki havaalanlarının Türkiye-Katar ortaklığında işletilmesine yönelik görüşmelerdeki son durumu ele aldı.

TCDD, Afganistan'a insani yardım taşıyacak

 

Afganistan’ın 6 eyaletinde devlet üniversiteleri açıldı

 

Afganistan'da 135 çocuk zatürre ve yetersiz beslenmeden öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)