BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Kabil’e gideceğiz’----

Çavuşoğlu: Kabil’e gideceğiz’

Çavuşoğlu: Kabil’e gideceğiz’
13 Ekim 2021 - 09:16 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’daki durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile bakanlıkta düzenlediği ortak basın toplantısında “Dostluğumuzun nişanesi olarak büyükelçiliklerimizin olduğu caddelere her iki ülkenin ilk cumhurbaşkanlarının ismini veriyoruz. Ankara’da Sukarno, Cakarta’da da Atatürk ismini büyükelçiliklerimizin olduğu caddeye veriyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Afganistan ve Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) konularını da ele aldıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye, Rohingyalı kardeşlerimiz ister Myanmar’da olsun ister Bangladeş’te olsun elinden gelen desteği veriyor ve Rohingyalı kardeşlerimiz için de Kovid-19 aşısı gönderme konusunda bugün tekrar teyitleştik. Afganistan’daki durumu yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bazı diğer dışişleri bakanlarıyla beraber Kabil’e gitmeyi planlıyoruz. Retno’yla bunu New York’ta da görüşmüştük. Diğer bazı dost ve kardeş bakanlar da bu fikri çok sevdiler. Bunun planlamasını da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.”

Bakan Çavuşoğlu’ndan Biden’a tepki

 

Çavuşoğlu: AB'nin Türkiye ile iş birliği yapması şart

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)