BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: En anlamlı ilerleme bugün kaydedildi!----

Çavuşoğlu: En anlamlı ilerleme bugün kaydedildi!

Çavuşoğlu: En anlamlı ilerleme bugün kaydedildi!
29 Mart 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna heyetlerinin Dolmabahçe’deki müzakere görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Taraflar arasında yakınlaşma arttığını görüyoruz. Bir an önce ateşkes sağlanmalı" diye konuştu.


Rusya-Ukrayna heyetlerinin Dolmabahçe’deki müzakere görüşmesi sona erdi. Kritik zirvenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, "Taraflar arasında yakınlaşma arttığını görüyoruz. Bir an önce ateşkes sağlanmalı" dedi.

Heyetlerin görüşmesine ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "En anlamlı ilerleme bugün kaydedildi" açıklamasını yaptı.

Kritik zirvenin ardından taraflar kameralar karşısına geçip peş peşe açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA HEYETİ: TÜRKİYE DE GARANTÖR OLSUN

Ukrayna heyeti tarafından yapılan açıklamada; "Ne olursa olsun istişareler 3 gün içinde yapılabilir, sonrasında imzayı atan kişiler bizim için güvenliğimizi sağlayabilir. Garantör olarak kimi istiyoruz; BMGK üyeleri, ABD, Fransa, Almanya, Türkiye, İsrail" ifadelerine yer verildi.

Açıklamalardan satır başları şu şekilde;

Sadece resmi bir onay bekliyoruz. bu sistem kapsamında Ukrayna'nın gelecekteki güvenliği garanti altına alınsın istiyoruz. Bizim temel talebimiz bunların çok net yasal açıdan güvenlik bağlayıcı garantileri olması gerekir. Saldırı olursa 3 gün içinde istişarelerin gerçekleştirilmesi gerekir, garantör ülkelerin bize destek sunması gerekir böyle bir senaryoda. Temel talebimiz bu şekildedir. Ukrayna bu anlaşmayı kabul edecek bir duruma gelecektir o zaman tarafsızlık statüsü kabul edilecektir.

NATO Sözleşmesi'nin 5. maddesindeki garantiler sağlanırsa, böyle bir senaryoda bizim de herhangi bir askeri ya da siyasi topluluğa katılmamız söz konusu olmayacaktır.

PUTİN ZELENSKİY ZİRVESİ

Ukrayna heyeti, Putin ve Zelenski zirvesi "Dışişleri bakanları anlaşırsa mümkün" açıklamasını yaptı.

RUS HEYETİNDEN DE AÇIKLAMA

Rus heyeti tarafından yapılan açıklamada; "Putin-Zelenski zirvesi dışişleri bakanları anlaşırsa mümkün. Bazı maddeler üzerinde anlaştık. Ukrayna’nın önerilerini Putin’in önüne koyacağız" denildi.

Rus heyeti, Ukrayna tarafıyla İstanbul'da yaptıkları görüşmelerin yapıcı geçtiğini açıkladı.

Kremlin'den müzakerelerle ilgili ilk açıklama

 

Erdoğan ve Putin "İstanbul"da anlaştı, müzakelerin tarihi 28-30 Mart

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çakal İngiliz30 Mart 2022 08:15

    Garantör ülke listesinde İngiltere yok. Vay çakallar, vay. Yarın bir gün Rusya yeniden saldırsa aradan sıyrılmayı basarmıslar. Turkiye önce kendi ekonomik derdiyle ugrassın. Basına baska bela almasın. Sen İngiltere'den daha mı güclüsün?

  • haramzadeler29 Mart 2022 20:11

    kendi başını bağlayamayan gelin başı bağlamaya gidermiş. her gün pahalılık ve gelenzamlara çözüm üretemeyen beceriksizler başka ülkelerin derdine düşmüş....