BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: 1 Ağustos'ta başlıyor----

Çavuşoğlu: 1 Ağustos'ta başlıyor

Çavuşoğlu: 1 Ağustos'ta başlıyor
15 Haziran 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ile İran arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla açılmasının planlandığını söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'le bir araya geldi. İki bakan, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Bakan Çavuşoğlu, "İkili ilişkileri ele aldık, salgın sırasında gösterdiğimiz dayanışmayı devam ettirmemiz gerekiyor" deyip ekledi:

"Özellikle, sınırlarda geçişleri sağlamaya başladık, sınırları açtık. Yolcular için çalışmaya devam edeceğiz. Uçuşların 1 Ağustos itibariyle başlaması planlanıyor.

Bir sonraki üçlü Suriye zirvesi İran'da olacak. İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Diplomatik taşınmazlara ilişkin anlaşmaya vardık."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus heyetinin Türkiye ziyaretinin ertelenmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı. Ankara ve Moskova arasında Libya'da temel prensipler konusunda görüş ayrılığı olmadığını aktaran Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kalıcı ateşkes ve Libya'yı siyasi sürece götürecek bir sonuç için, teknik düzeyde görüşmelerin sürmesini kararlaştırdık. Erteleme kararını birlikte aldık, önümüzdeki günlerde bunlar netleşince yeniden bir araya geleceğiz. 'Kriz çıktı, o yüzden ertelendi' gibi değerlendirmeler yapılmasın, bu doğru değil." 

Cevad Zarif ise, "Korona virüsten sonra kardeş Türkiye'nin ilk resmi konuğu olduğum için çok mutluyum. Salgında İran halkına verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti: "Bugün biz bir anlaşma imzaladık, diplomatik taşınmazlarla ilgili. On yıllardır süregelen sorunu, inşallah bu sorunu çözmüş olacağız.

Türkiye'ye doğalgaz akışı yeniden başlayacak."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)