BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiCasus yazılımı Netanyahu pazarlamış!----

Casus yazılımı Netanyahu pazarlamış!

Casus yazılımı Netanyahu pazarlamış!
22 Temmuz 2021 - 10:06 www.finansgundem.com

Haaretz gazetesi İsrail başbakanlık ofisinin adeta “Pegasus” isimli casus yazılımın sahibi NSO için “ön satış ofisi” gibi çalıştığını yazdı.

Dünyayı sallayan, İsrail merkezli siber güvenlik şirketi NSO’nun ürettiği “Pegasus” adlı casus yazılım skandalının arkasından eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çıktı. Onlarca ülkede yüzlerce siyasetçi, sivil toplum yetkilisi ve gazetecinin telefonunun dinlendiği skandalda, İsrail devletinin bizzat dahli olduğu belirlendi. Gelişmiş savunma sanayii ürünlerini dış politikasında araç olarak kullanmayı bir strateji haline dönüştüren Tel-Aviv’in, benzer şekilde siber güvenlik/casusluk alanındaki uzmanlığını da aynı şekilde ilişki kurmak ya da geliştirmek istediği ülkeler için bir havuç olarak kullandığı belirtildi.

ÖN SATIŞ OFİSİ BAŞBAKANLIK

Gazete, “Pegasus Diplomasisi” adını verdiği süreçte, İsrail’de en uzun süre kesintisiz başbakanlık görevinde bulunan Netanyahu döneminde diplomatik ilişkilerin geliştiği ülkelerde aynı dönemde Pegasus’un izine de rastlandığına dikkat çekti. İsrail Başbakanlık Ofisi’nin adeta NSO için bir ön satış ofisi gibi çalıştığını vurgulayan gazete, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Bahreyn’e, Suudi Arabistan’dan Macaristan’a ve Hindistan’a kadar pek çok ülkeyle ilişkilerin Netanyahu döneminde zirve yaptığını belirterek, bu ülke yönetimlerinin aynı zamanda NSO müşterisi olduğunu da kaydetti. Örneğin Hindistan’da Pegasus’un ilk kullanımının, ülkenin aşırı sağcı Başbakanı Narendra Modi’nin Temmuz 2017’de İsrail’e yaptığı ziyaretle eş zamanlı olduğu bildirildi. Yine İsrailli bir siber güvenlik şirketinden hizmet almak isteyen BAE firmasının, “Netanyahu ile konuşsak bu durumu kolaylaştırır mı?” sorusunu doğrudan ilettiği de kaydedildi.

Haberde İsrail hükûmetinin, Suudi Arabistan’ı da siber güvenlik alanındaki yetenekleri ile ikna etmek istediği ve NSO’nun burada devreye girdiğine de yer verildi. İsrail’in geçen yıl diplomatik ilişki kurduğu BAE ve Bahreyn gibi ülkelerle güven köprüsünü Pegasus gibi casus yazılım ürünlerini satarak kurduğu belirtiliyor. Pegasus’un başta Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı olmak üzere Riyad ve Abu Dabi’nin tehdidi altında bulunan onlarca muhalif ismin takip edilmesinde kullanıldığı belirlenmişti. (Yeni Şafak)

İddia: Casus yazılımla dinlenenler arasında Macron da var

Casus yazılım krizi! Yüzlerce önemli isim dinlendi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)