BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇarşı davası başladı! İşte son durum----

Çarşı davası başladı! İşte son durum

Çarşı davası başladı! İşte son durum
16 Aralık 2014 - 10:36 www.finansgundem.com

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın 35 üyesi hakkında açılan davası bugün başladı

Gezi Parkı olaylarına karışan 35 Çarşı üyesi hakkında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla açılan dava bugün.

Çarşı davası başlamadan önce çok duruşma salonunun bulunduğu koridora gelen bazı taraftarlar Çarşı marşları söyledi. Davanın görüleceği İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısı saat 09.50'de açıldı.

Çok sayıda avukat ve izleyici olması nedeniyle 25 kişilik en küçük salon yetersiz kaldı. Yaşanan izdiham nedeniyle avukat Ömer Kavili, adliyedeki büyük duruşma salonunun boş olduğunu hatırlatarak duruşmanın büyük salona taşınmasını istedi.

İZDİHAM YAŞANDI

Mahkeme başkanı Metin Tamirci ise sanıklar avukatlar basın mensupları milletvekilleri haricindekilerin salondan çıkmasını istedi. Ancak avukat sayısının çok olması nedeniyle izdihama engel olunamadı.

MAHKEME BAŞKANI: NE KADAR MAHKEME DEPLASMANA GİTTİYSE...

Başkan Tamirci'nin "Sanık avukat izleyici sayısı oturtulabilirdi burada yapmaya çalışacağız çünkü ne kadar mahkeme deplasmana gittiyse Türk hukuk sisteminde hep sıkıntı yaşandı" sözlerine karşılık

Avukat Ali Rıza Dizdar ‘Silivri’ye deplasmana gitmiyoruz aşağıda adliyede büyük duruşma salonu var ben şimdi hangi avukata dışarı çıkın diyeyim" yanıtını verdi.

BERKİN'İN BABASI GİREMEDİ

Duruşma salonuna Berkin Elvan'ın anne ve babası da girmek istedi. Ancak salonun küçük olması gerekçe gösterilerek iki isim de alınmadı. Devreye CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün girdi. Aygün'ün çabaları sonucu Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan salona alındı, baba Sami Elvan ise giremedi.

BERKİN ELVAN'IN ANNE VE BABASI DA GELDİ

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Umut Oran, Kadir Gökmen Öğüt ve Sezgin Tanrıkulu duruşmaya katılmak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Ayrıca Bedri Baykam da geldi. Bedri Baykam'ın üzerinde Fenerbahçe montu vardı.

Çarşı grubuna destek için gelenler arasında Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü gelmesi sonucu yaşamını yitiren Belkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan'da var.

ÇARŞI DAVASI ÖNCESİ EYLEM

Dava öncesi Çarşı'ya destek için taraftarlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmaya başladı.

Beşiktaş taraftarı bir grup, Çarşı pankartı açarak sloganlar eşliğinde adliye önüne geldi.

ÇARŞI İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Çarşı davası iddianamesinde, 35 şüpheli ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmekle’, yani darbe girişimiyle suçlanıyor.

ÇARŞI GRUBU LİDERLERİ İDDİANAMEDE

Şüpheliler arasında Çarşı grubunun kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Özdil ile Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner de yer alıyor.

İddianamede, Gezi Parkı eylemlerinin demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başladığı, marjinal grupların katılmasıyla eylemlerin bir süre sonra amacından saptığı belirtildi. Marjinal grupların ‘Taksim’de toplanan insanları hükümete karşı kışkırtarak, demokratik olmayan yöntemlerle hükümeti düşürmeyi amaçladığı’ ifade edildi.

TRİBÜN LİDERLERİ EYLEMLERİ ÖRGÜTLEDİ İDDİASI

İddianamede, eylemlere Çarşı grubu içinde katılanları Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in örgütlediği öne sürüldü. Çarşı grubu liderlerinden Yakışkan ve Ergenç’in ‘taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı’na yönlendirdiği ve kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları’ da iddia edildi.

İddianamade şüpheliler, Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlandı. İddianamede, “Özellikle ülkede otorite zaafı oluştuğu görünümü yaratmak için Beşiktaş semtinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalıştıkları, eşzamanlı olarak Ankara’da gerçekleştirilen gösterileri organize edenlerle irtibat kurarak Ankara’daki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni ele geçirmeleri için teşvik ettikleri belirlenmiştir” ifadeleri yer aldı.

TELEFON KAYITLARI DELİL GÖSTERİLDİ

Şüphelilerin hükümeti devirmeye yönelik amaçlarının olduğu yönündeki iddialara dayanak olarak dinlenen telefon görüşmeleri gösterildi.

İddianamede şüpheliler arasında yapılan görüşmelerde;

‘Park mark benim umrumda değil’,
‘Bana ne; yemişim AVM’sini de, Gezi Parkı’nı da, ağacını da; ihtilâl başladı’,
‘Bu hükümeti düşüreceğiz’, ‘Başbakanlık konutuna saldırı olacak bugün’,
‘Bu bir iç savaşa dönüşebilir’,
‘Polise güçlü saldıralım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleks daha çok artar’ şeklinde konuştukları iddia edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)