BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇarşamba günü vuracak mı?----

Çarşamba günü vuracak mı?

Çarşamba günü vuracak mı?
07 Nisan 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'den nükleer çılgınlık beklentisi artıyor

Önce Güney Kore ile savaş ilan etti. Ardından ABD'ye saldırı emri verdi. Kimse çarşambaya kadar elçiliklere boşaltma talimatı veren Kim Jong Un'un 'nükleer saldırı' yapacak kadar çılgın olup olmadığına emin değil.
Babası Kim Jong İl tüm dünyada delilik derecesinde megaloman ve çılgın bir diktatör olarak bilinirdi. Ama İsviçre eğitimli oğlu Kim Jong Un'un dünyanın en kapalı ülkesini nihayet dünya ülkeleriyle kaynaştıracağını düşünenlerin çok yanıldığı her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Hatta babasını aratır hale geldiğini söyleyenler bile var. Her şey Kuzey Kore'nin, 12 Şubat'ta tüm uyarılara rağmen üçüncü nükleer denemesini yapmasıyla başladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 7 Mart'ta Pyongyang yönetimine uygulanacak yeni yaptırım paketini kabul etti. Ardından Kuzey Kore'den hiç beklenmedik bir hamle geldi. Pyongyang yönetimi ABD'ye karşı "önleyici nükleer saldırı" düzenleme hakkını kullanacağını açıkladı. Açık açık ABD'nin bölgedeki askeri üslerini atom bombası taşıyan füzelerle vuracağını belirtiyordu.
Menzil 3000 km
Kuzey Kore, 11 Mart'ta Güney Kore ile ABD'nin ortak askeri tatbikata başlaması üzerine Kore Savaşı'nı sona erdirmek için 1953'te imzalanan ateşkes anlaşmasını iptal ettiğini belirtti. Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore'ye tehditlerini sürdürmesi üzerine ABD, 19 Mart'ta B-2 hayalet uçaklarını bölgeye gönderdi. Kuzey Kore ise 27 Mart'ta Güney ile askeri kırmızı telefon hattını kesti. Kuzey Kore, 31 Mart'ta da Güney ile "savaş durumuna" girdiğini açıkladıktan sonra şimdi de ülkedeki yabancı elçiliklere çarşambaya kadar Kuzey Kore'yi terk etme talimatı verdi.
Dünya çarşambayı bekliyor
ABD'nin bölgedeki askeri üsleri, Güney Kore ve hatta Japonya'yı menzile alan ve nükleer başlık taşıyabilen 3 bin kilometre menzilli Musudan füzelerinin ikincisini de depolandığı bölgeden taşıyarak rampaya yerleştirdi. Şimdi tüm dünya çarşamba günü ABD hedeflerine nükleer saldırı düzenleme tehdidinde bulunan küçük diktatörün Hiroşima ve Nagazaki gibi tüm dünyayı derinden sarsacak bir atom bombası saldırısını gerçekten yapıp yapacamayacağını konuşuyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)