BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakCarrefourSA’ya transfer bombası----

CarrefourSA’ya transfer bombası

CarrefourSA’ya transfer bombası
13 Mayıs 2013 - 17:22 www.finansgundem.com

Perakende devi CarrefuorSA’da hisselerin ardından ‘tepe’ operasyonu. Sabancılar yönetime kimi getiriyor

Fransız perakende zinciri Carrefour’un Türkiye’deki yatırımı CarrefourSa’da geçen ay önemli bir karar alındı. Fransızlar Türkiye’deki şirketin çoğunluk hissenin ortakları Sabancı’ya devretti. Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSa hisselerinin yüzde 12’sini, 141 milyon TL bedelle satın aldı. Bu operasyon sonrasında da CarrefourSa’nın yönetimindeki değişiklik için düğmeye bastı.
İlk etapta Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane’nin ismi öne çıktı. Hatta bu yönde kararın verildiği bilgileri de kamuoyuna yansıdı. Fakat öğrendiğimize göre bu operasyon şimdilik rafa kalkmış. Teknosa Operasyon Müdürü Bülent Güncan’ın sektördeki rakibi Media-Saturn’e geçmesi ile Nane’nin CarrefourSa yolculuğu durdurulmuş, Sabancı Holding tarafı Nane’nin Teknosa’nın başında kalmasının daha iyi olacağına karar vermiş. CarrefourSa için ise yeni sektörün önde gelen isimlerinden Metro Grosmarket’te Genel Müdürlük yapan Hakan Ergin ile temas kurulmuş. Resmi açıklama henüz yapılmadı, ancak tarafların el sıkıştığı konuşuluyor. (PARA DERGİSİ)
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre15 Mayıs 2013 14:29

    Kucuk yatirimcinin akliyla oynayan art niyetli dolandiricilar..37 tl halka arz fiyati.. Hisse dewri 10 tl den yapiliyor... Sozum ona bi yoneticide cikiyor( haluk dincer) bazi sirketlerin borsa degeri biraz yuksek olabiliyor diyo. Yani kucuk yatirimci halka arza yanlis yereen katilmis. Peki dincere soruyorum daha yeni halka arz olan teknosa defter degerinin 6 7 kati fiyattan islem goruyor. Yine mi kucuk yatirimcinin 3 kurusuna goz diktiler. Siz siz olun sabanci hisselerinin defter degerinden 1 kurus fazlasina bisse almayin. Y.t.d

  • cemil14 Mayıs 2013 15:58

    6-7 sene önce 36 tl den halka arz edilen şirket o zamndan beri düşüyor şu anda da 17 tl ayrıca o fiyata halka ar edilen şirket bugün nasıl oluyorda 10 tl ye Sabancı ya devrediliyor burada küçük yatırımcı mağdur edilmiştir ve açık bir Sermaye piyasası suçu işlenmiştir.Ayrıca 7 senede bir defa bile bilançoda kaz göstermedi.

  • fatih13 Mayıs 2013 21:21

    Carfure okadar büyük mü % 12 si 140 milyon ediyor,

  • fatih13 Mayıs 2013 20:42

    Carfure okadar büyük mü % 12 si 140 milyon ediyor,

  • Kadir13 Mayıs 2013 19:16

    Ne müşteri olarak alışveriş yaparım ne de yatırımcı olarak borsada hissesini alırım.