BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇarpıcı araştırma: Kovid, kanseri iyileştirmenin anahtarı olabilir mi?----

Çarpıcı araştırma: Kovid, kanseri iyileştirmenin anahtarı olabilir mi?

Çarpıcı araştırma: Kovid, kanseri iyileştirmenin anahtarı olabilir mi?
08 Aralık 2022 - 13:14 www.finansgundem.com

Kovid kanseri tedavi etmek için ipuçları içerebilir mi? ABD'deki bir laboratuvar çalışmaları sonucunda, Kovid'teki bir proteininin, akciğer kanserinin tedaviye en dirençli ve en ölümcül tümörünü öldürdüğü tespit edildi.


Dünyada milyonlarca insanın ölmesine neden olan Kovid bu defa başka ölümcül bir hastalığın çaresi olarak görülüyor. Laboratuvar çalışmaları, Virüsteki bir proteinin, tedavisi zor akciğer tümörlerini öldürdüğünü ortaya çıkardı.

Neredeyse iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan altı milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19, bu defa başka bir hastalık için umut oluyor. Pandemi döneminde de kanser ile etkileşimi dikkat çeken virüsle ilgili yapılan son çalışmalar bilim insanlarını hem şaşırttı hem de hastalığın tedavisi için umut oldu.

Sözcü'deki habere göre; Laboratuvar çalışmalarında, Kovid’de bulunan proteinin modifiye edilmiş bir versiyonunun, tedaviye dirençli ve ölümcül akciğer kanseri tümörlerini öldürdüğü görüldü.

Protein, insanları enfekte eden özelliğiyle salgın döneminde virüsün en korkutucu özelliğiyken aynı zamanda akciğer kanseri hücrelerini de enfekte ederek yok etmesiyle dikkat çekti.

AKCİĞER KANSERİYKEN İYİLEŞTİLER

Chicago’daki Rush Tıp Koleji’nde nöroloji profesörü olarak görev alan ve aynı zamanda çalışmanın baş araştırmacısı olan Kalipada Pahan şunları söyledi: “Bu sonuçlar akciğer kanseri hastalarında tekrarlanırsa, bu ölümcül hastalık için umut verici olabilir. Kanserin ilerlemesini durdurmak için başka bir tedavi olmadığında intranazal spike S1 proteini geç evre akciğer kanseri için kullanılabilir.”

Araştırmacılar, akciğer kanseri hastası olup Kovid olduktan sonra iyileşenlerin, teorilerini desteklediğini söyledi.

DENEYLER DE DOĞRULADI

Çalışma sırasında araştırmacılar, virüsteki proteinin klonlanmış bir versiyonunu aldı. Daha sonra bir petri tabağındaki insandan alınan küçük hücreli olmayan akciğer kanseri hücrelerini bu proteine maruz bıraktılar. Protein ilave edildiğinde kanser hücrelerinin öldüğü gözlemlendi.

Deney ardından da akciğer kanseri olan fareler üzerinde uygulandı. Farelere Kovid’de bulunan bu protein verildi ve dört haftanın sonunda tümör sayılarının azaldığı ve boyutlarının küçüldüğü görüldü.

Şimdi bilim insanları dünyada kanser nedeniyle ölüm oranının en yüksek olduğu akciğer kanserinin tedavisi için Kovid’i umut olarak görüyor.

2030 yılında kanser vakaları 4 kat artacak

 

Ağzınızda bu tadı alıyorsanız dikkat: Kanser olabilirsiniz!

 

Kanserle ilgili 'devrimsel' buluş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)