BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCarney: Küresel büyüme yavaş hızda istikrar kazanacak----

Carney: Küresel büyüme yavaş hızda istikrar kazanacak

Carney: Küresel büyüme yavaş hızda istikrar kazanacak
12 Şubat 2019 - 16:16 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney, "Küresel ekonomik büyüme büyük olasılıkla yeni ve daha yavaş bir hızda istikrar kazanacak" dedi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, küresel ekonomik büyümenin büyük olasıkla yeni ve daha yavaş bir hızda istikrar mazanacağını, bununla birlikte Çin, ticaret savaşları ve artan korumacılığın "kırılgan denge"yi tehdit ettiğini bildirdi.

Carney, dünya ekonomisinde son dönemde yaşanan yavaşlamanın nedenleri olarak destekleyici finansal şartlardan faiz artırımlarının etkisi ile daha sıkı finansal şartlara doğru kayışı gösterdi.
"Cari geniş tabanlı yavaşlama ve aşağı yönlü risklerin bir araya geldikleri dikkate alındığında, bazıları 2010'da başlayan global büyümenin sona ermeye başlayıp başlamadığını merak etmeye başlıyorlar" diye konuşan Carney, "Risklere ve global büyümenin hala yavaşlamasına karşın, uygulanan politika yanıtı bileşimi ve gelişmiş ekonomilerdeki cari dengesizliğin durumu dikkakte alındığında büyümenin yeni ve ılımlı bir trend civarında er ya da geç istkikrar kazanmasının daha büyük olasılık olduğu görülüyor" dedi.

"Ancak bu yargımız kesin, garanti değil. Dünya kırılgan bir dengede" diye konuşan Carney, Trump'ın 2018 Mart ayında yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak "Bir ticaret savaşını kazanmak kolay değil" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)