BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCari açıkta kıpırdanma var ama...----

Cari açıkta kıpırdanma var ama...

Cari açıkta kıpırdanma var ama...
11 Nisan 2013 - 11:02 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açığın OVP tahminin üzerine çıkılmayacağını belirtti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bugün açıklanan ödemeler dengesi verilerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.
“Şubat ayında cari açık 5 milyar 126 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıla göre 871 milyon dolar artış var. Cari açıkta hafif bir kıpırdanma var,  2013’te açık 2012’nin bir miktar üzerinde olacaktır.  Fakat yıl sonunda Orta Vadeli Program tahminin üzerine çıkılmaz.
Şubat ayında doğrudan yabancı yatırım girişi 627 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hizmet ihracatı 2.3 milyar dolar oldu. Geçen yıl Şubat ayında hizmet ihracatımız 1 milyar 971 milyon dolardı. Hizmet ihracatımızda ciddi bir ivmelenme var.
Dün açıklanan 2012 yılı dünya ticareti verileri, Türkiye’nin 2012 yılında hem mal hem de hizmet ticaretindeki performansını net olarak ortaya koyuyor.  2013’ün ilk iki ayında da hem mal hem hizmet ihracatındaki başarılı sonuçlarımız gelmeye devam ediyor.  
Cari açık konusunda Türkiye’nin biraz sabırlı olması gerekiyor. Orta ve uzun vadede bunu çözeceğiz. Daha fazla üretimle daha fazla tasarrufla bunu çözeceğiz. Gerek İhracata Dönük Üretim Stratejisi, gerek, GİTES, gerek yatırım teşvik sistemimiz, gerek mal ve hizmet ihracatı desteklerimiz bunu amaçlıyor.
Türkiye ekonomisine uluslar arası arenada duyulan güven, kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı ve Türkiye ekonomisinin uluslarararası piyasalardan ayrışması önümüzdeki dönemde uluslar arası doğrudan yatırımların Türkiye’ye ilgisini daha da artırmaktadır. Uluslar arası doğrudan yatırımlar ve özellikle stratejik yatırımlarla Türkiye ekonomisi cari açık meselesini çözüme kavuşturacaktır.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)