BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCari açıkta iyileşme sürecek----

Cari açıkta iyileşme sürecek

Cari açıkta iyileşme sürecek
29 Eylül 2015 - 12:52 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, cari açıktaki iyileşmenin Ağustos verisi ile daha da belirginleşeceğini duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Bankalar Birliği'nde yaptığı sunumda, "Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin Ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceği ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir" dedi.
Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının yılın ikinci yarısında artacağını ifade eden Başçı, şunları söyledi:
"TCMB, döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu korumaktadır.
TCMB, açıklanan “küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası” kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başlamıştır.
Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)