BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇareyi Hac paralarında buldular----

Çareyi Hac paralarında buldular

Çareyi Hac paralarında buldular
18 Şubat 2014 - 10:17 www.finansgundem.com

Endonezya hac paralarının toplandığı fondaki paraları dolaşıma sokarak ekonomisini canlandırmayı hedefliyor


Endonezya son yıllarda gelişmekte olan ekonomiler arasında sivrilmiş bir ülke. Fakat Amerikan Merkez Bankası Fed’in tahvil alım programını yavaşlatması ülke ekonomisini yeni bir arayışa gitti. Endonezya ise hac paralarının toplandığı fondaki paraları dolaşıma sokarak ekonomisini canlandırmayı hedefliyor.

Financial Times’ın haberine göre ülkede hacca gitmek isteyenler arasında 12 yıldır bekleyenler var. Endonezya hac fonunda bugüne kadar 5.4 milyar dolarlık para toplanmış. Hac fonu işletilmeye başlandıktan sonra söz konusu para ile fon ve sukuk alımı gerçekleştirildi. Hükümetin hedefi fonun parasını 2024 yılına madar 15 milyar dolara çıkarmak.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIMIZ OLSUN

Şu ana kadar fonda işletilen paranın yüzde 3 gibi bir getirisi olduğu resmi kaynaklar tarafından getiriliyor.Endonezya Hac Başkanlığı’nın başında bulunan ülkenin eski maliye bakanı Anggito Abimanyu fonda işletilmeye başlanan parayla ilgili olarak, “ Amacımız en yüksek getiriyi almak değil. Fakat piyasaya bir katkımız, ülke ekonomisine bir katkımız olsun istiyoruz” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)