BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCaretta Tuba iki yılda 10 bin kilometre yol katetti----

Caretta Tuba iki yılda 10 bin kilometre yol katetti

Caretta Tuba iki yılda 10 bin kilometre yol katetti
10 Mayıs 2021 - 19:57 www.finansgundem.com

Uydu takip cihazı takılarak denize bırakılan "Tuba" isimli caretta caretta iki yılda 10 bin kilometre yol katetti. Caretta Tuba'nın Akdeniz'deki yolculuğunu internet üzerinden takip edenlerin sayısı ise 4 milyonu aştı.

Yaralı halde bulunan caretta caretta, tedavi edildikten sonra uydu takip cihazıyla Akdeniz'e bırakıldı. Tuba adı verilen caretta caretta türü deniz kaplumbağası 2 yılda tam 10 bin kilometre yol katetti.

27 yaşındaki Tuba'dan bu süreçte Ege kıyıları, Yunanistan, İtalya, Tunus, Malta ve Arnavutluk açıklarından sinyal alındı.

Caretta Tuba'nın Akdeniz'deki rotası kayıt altında

4 milyon kişi Tuba’yı izliyor

Dalyan’daki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Bilimsel Koordinatörü Doğan Sözbilen süreci şöyle anlattı:

Tuba kamuoyunda çok iyi reaksiyon alan kaplumbağamız oldu bizim, iki sene önce izlemeye aldık. O günden bu yana bize halen sinyal gönderiyor. En uzun süre izlediğimiz kaplumbağalardan birisi oldu. Birçok insan Tuba'yı soruyor, merak ediyor. Şu anda 4 milyonun üzerinde izleme sayısı var haritasında. Bizim adımıza sevindirici bu kadar ilginin olması.

Caretta Tuba'nın Akdeniz'deki rotası kayıt altında

27 deniz kaplumbağasında uydu cihazı var

Caretta Tuba'nın Akdeniz'deki baş döndüren rotasını, çok sayıda hayvansever de yakından takip ediyor.

Bugüne kadar 27 deniz kaplumbağasına uydu cihazı takıldı, Akdeniz'deki rotaları kayıt altına alındı. Elde edilen veriler, deniz kaplumbağalarının göç yolları, üreme ve beslenme alanlarının belirlenmesini sağlayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)