BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCaprice Gold’da 63 devremülke haciz----

Caprice Gold’da 63 devremülke haciz

Caprice Gold’da 63 devremülke haciz
09 Kasım 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

İşadamı Fadıl Akgündüz’ün sahibi olduğu Caprice Gold Oteli açılmadan icralık oldu

Haciz işlemini, Akgündüz’ün denetimindeki şirketten alacağını tahsil edemeyen İstanbul’daki Gıda Toptancıları’nın kurduğu kooperatif uyguladı. 10.5 milyon liralık alacak için Caprice Gold’daki 63 devre mülke haciz kondu.

Hürriyet'ten Deniz Gökçe'nin haberine göre, haciz ihbarnamesi kooperatifin eski başkanı Ali Zafer Taciroğlu’na da gönderildi. İstanbul Bayrampaşa’da inşa edilen Caprice Gold Oteli’nin bir bölüm arsasının satışı davaya konu olmuştu. Sınırlı Sorumlu İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin 12 dönümlük arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla, aralarında Ali Zafer Tacioğlu ve Fadıl Akgündüz’ün de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında 12 yıla varan hapis cezası istemiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

3 MİLYON DOLAR ÖDENMEDİ

Söz konusu arsanın kalan 3 milyon dolarlık ödemesi ise, kooperatif ile Akgündüz’ü karşı karşıya getirdi. Kooperatif avukatları ödenmeyen alacakları için icra müdürlüğü nezdinde icra takibi başlattı. Muhatap şirket Capricegold Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. avukatları icra takibine itiraz etti. İtiraz ile birlikte takip durdu. Kooperatif avukatları ise itirazın iptali istemi ile İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın görüldüğü İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz 15 Eylül’de gerekçeli kararını açıkladı. Karar, icra takibinin devamı yönünde oldu. Mahkeme 3 milyon dolarlık alacağı, gecikme faizi ve yargılama giderleri ile birlikte toplam 10.5 milyon lira olarak karara bağladı. Akgündüz’ün avukatları ise haciz konulan odaların, Capricegold Turizm A.Ş.’ye değil, Capricegold Gayrimenkul Yatırım Tur. Ltd. şirketine ait olduğu gerekçesi ile İcra Hukuk Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Kooperatif avukatları ise  icradan satışı engelleme girişimi olduğu iddiasında bulundu.

Küçük bir sayıyı ilgilendiriyor

Haciz haberi üzerine açıklama yapan Fadıl Akgündüz Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi’nin eski ve yeni yönetimi arasındaki çekişmeler nedeniyle Caprice Gold’taki bazı devre mülklerin haciz konusu olduğunu ancak bunun toplam içerisinde çok küçük bir yer tuttuğunu söyledi.  Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Kapuz ise, “Göreve geldikten sonra Fadıl Akgündüz’den 3 milyon dolar alacağımız olduğunu öğrendik. Talep ettiğimizde, borcu olmadığını bildirdi. Mahkeme, hem alacağımızın hem de inkar tazminatı ile 3 milyon dolarlık borcun, 4.5 milyon dolar ödemesine hükmetti. Avukatları Fadıl Akgündüz’ün, Caprice Gold ve Caprice Gold A.Ş. ile ilişkisi olmadığını açıklamıştı. ‘Ödemek istedim almadılar’ diyor. Eğer bu iki şirketle bir ilişkisi yoksa, avukatları mahkemede yalan söyledi. Ya da Fadıl Bey’in bugün yaptığı açıklama yalan” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)