BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCanlı bombanın kimliği belli oldu!----

Canlı bombanın kimliği belli oldu!

Canlı bombanın kimliği belli oldu!
19 Ekim 2015 - 13:09 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı bombalardan birinin kimliğinin belli olduğunu açıkladı

Ankara patlaması hakkında son bilgileri A Haber'de canlı yayında açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'yı kana bulayan canlı bombalardan birinin kimliğinin belli olduğunu açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamasından önemli başlıklar...

Hiç kimse tereddüt etmesin bu saldırının arkasındaki aktörler ortaya çıkarılacaktır. Hukuki süreç başladığı için açıklama yapmamız doğru değil.

"BOMBACILARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ"

Bombacılardan birinin kimliği belirlendi. Suruç saldırısı ile Ankara ve Diyarbakır saldırısı arasındaki irtibatları da ele alıyoruz. DEAŞ, PKK ve DHKP-C gibi örgütlerinin iş birliği içine girdiğini görüyoruz. Hukuki sürecin başlaması nedeniyle daha fazla detaya girmemiz doğru değil.

Bu bilgiler sadece ilgili yetkililer ve savcılar bilir. Sanki yanı başımızda bombacı varmış gibi algı oluşturmak doğru değil. Halkı paniğe sevk edecek her söz, her haber teröriste yardım etmek anlamına gelir. Seçime giden süreçte halkımızın huzuru da bozulur, demokratik sürecin işlemesin de zarar gelir.

"İSİMLERİN HEPSİ TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE DEĞİL"

Ben şüpheliler listesi var demedim. İstihbari olarak şüpheli olan isimler zaten her an takip altındadır. Suriye'de Türk güvenlik güçleri yok ki. Bu isimlerin hepsi Türkiye sınırları içinde değil.

Burada da artık terör faaliyetleri o kadar geçişken ki, insan mobilizasyonu o kadar yüksek ki hepsinin takibi için yoğun çaba sarf ediyor. IŞİD'e yönelik operasyonlarda 768 kişi gözaltına alındı.

BİRÇOK SALDIRI ÖNLENDİ

Birçok saldırı engellendi. İstanbul ve Ankara'da 2 kişinin yakalandığını ben özellikle zikrettim ki bir güven hasıl olsun. İsimlerini bilmeniz dışında elinizde kanıtlarınız olması lazım ki tutuklama işlemi gerçekleşsin.

Ankara saldırısı sonrası zanlıların 4'ü tutuklandı 4'ü adli takipte diğerleri serbert bırakıldı.

KONYA'DAKİ ISLIK TARTIŞMASI

Konya'ya karşı haksızlık yapılıyor. Orada saygı duruşu esnasında küçük bir grup slogan atmaya başladı, bunun üzerine onu bastırmak için ıslıklama oluyor. Konyaspor adına da bu konuda yeterli açıklamalar yapıldı. Burada kesinlikle saygı duruşuna karşı bir slogan yoktur.

"KILIÇDAROĞLU ÇIKSIN AÇIKLASIN"

Kılıçdaroğlu'nun böyle bir şey söylemesini gerektirecek bir konuşma geçmedi. Ancak istihbarat bilgileri ile ilgili olarak burada kalsın bunlar dedik. Ya Kılıçdaroğlu soruşturma unsuru bilgilerle ilgili söyledi ki bir dahaki toplantıda bilgi paylaşmamak gerekiyor. Bunun dışında bir şey varsa çıksın açıklasın. Burada kaybeden ben olmam. Bunu örtülü bir şekilde kamuoyuna söylemek mi lazım. Sır diye bir şeyi barındırmayan bir devlet adamı kültürü olabilir mi?

Ben sözlerimden eminsem kim ne söylerse söylesin ama bilsinler ki onlar kaybeder. Şantaj üzerinden kimse bir şey kazanamamıştır.

DEMİRTAŞ'IN İÇ SAVAŞ AÇIKLAMALARI

Bu ülkede iç savaş var diyen onların belediye başkanı. Her fırsatta ayaklanma çağrısı yapan onlar. Kendileri PKK ile aralarına mesafe koyarlarsa biz memnun oluruz. Onların kendi belediye başkanına sen ne iç savaştan bahsediyorsun demesi lazım. Kim Türkiye'de iç savaş çıkaracak kudrete sahip?

ABDULLAH GÜL'E TAZİYE ELEŞTİRİSİ

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı'nın kararıdır ama burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Sadece HDP'ye taziye iletmek ölen vatandaşlarımızın hepsini HDP'li gibi gösterir.

Burada kuruluşlar da önemlidir. Ben de DİSK'i, KESK'i aradım. Birinci taziye evi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Demirtaş'la görüşmeyi gerekli görmedim. Taziye evi onlar değil.

TÜRK HAVA SAHASI İHLALİ

Rusya üst düzey bir yetkilisini Ankara'ya gönderdi ve kendisine haritalar üzerinde gösterildi ihlaller. Bizde bu yerlerde herhangi bir DEAŞ unsuru yok. Suriye rejiminin yapamadığı için bombardımanı Rusya yapıyor. Çekilen muhalafetin yerine ya DEAŞ geçiyor ya da katil milisler geçiyor. Bu anlamda kanallarımız açık. Başbakan olarak, hava kuvvetlerimizi talepleri çerçevesinde gerekli talimatları verdim. Bundan sonra her uçan vasıta ihlal noktasında gerekli şekilde misliyle mukabelede bulunulacaktır. Kim hava sahamızı ihlal ederse gerekeni yaparız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)