BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇankaya'dan Ak Saray'a taşınıyorlar----

Çankaya'dan Ak Saray'a taşınıyorlar

Çankaya'dan Ak Saray'a taşınıyorlar
18 Kasım 2014 - 13:43 www.finansgundem.com

Çankaya Köşkü'nde bulunan tablo ve vazolar yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınıyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün çabalarıyla restorasyondan geçirilen tablo ve vazolar ile yerli ve yabancı ressamların eserlerinin yer aldığı koleksiyon, Çankaya Köşkü’nden ‘Ak Saray’a taşınıyor.

Güvenlik gerekçesiyle akşam başlayan taşıma işlemleri, gece yarısına kadar sürüyor. Vazo ve metal parçalar taşındı. Dün gece ise 350 tablonun Ak Saray’a götürüldüğü öğrenildi. Kalan eserlerin ise önümüzdeki günlerde taşınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı tablo ve çerçevelerin restorasyon ve konservasyonları, 16 Ekim 2012 tarihinde Rijks Müzesi’yle (Kraliyet Müzesi) bir sözleşme imzalanarak yapıldı. Uzman tablo restoratörü Barbara Schoonhoven’in önderliğinde yapılan çalışmalarda 43 tarihî tablo restore edildi.

Çalışmaların bir bölümü İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tablo Restorasyon Stüdyosu’nda yapıldı. Çankaya’da restore edilen eserler arasında Mimarzade Mehmed Ali Bey’in alegorik tablosuyla, Ayvazovski’nin ‘Kış’ ve Hollandalı ressam Petrus van Schendel’ın 1841 tarihli ‘Balık Pazarı’ adlı tabloları da var.

Atatürk’ün taşınması sırasında Dolmabahçe Sarayı’ndan Çankaya’ya getirilen eserlerin arasında dünya resminin değerli isimlerinden Gerome, Boulanger, Emile van Marcke’a ait eserler olduğu gibi Türk resmini temsilen Şevket Dağ, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Ömer Adil, Fikret Mualla’nın eserleri de bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)