BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCanikli: Teşvik paketinin olum etkisi yakında görülecek----

Canikli: Teşvik paketinin olum etkisi yakında görülecek

Canikli: Teşvik paketinin olum etkisi yakında görülecek
12 Aralık 2016 - 03:43 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Canikli, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketinin mükemmel bir dizayn olduğnu ve kısa süre sonra olumlu etkilerinin görüleceğini söyledi

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı yatırım teşvik paketinin ekonomide yaşanan daralmayı giderip gidermeyeceği tartışılırken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptıkları çalışmayı, “kesinlikle mükemmel dizayn edilmiş bir paket” olarak nitelendirdi.

Canikli, açıklamanın yapıldığı saatlerde dolarda yaşanan yükselmenin, konuyla hiçbir ilgisinin olmadığını, Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alım programında yaptığı değişiklikten kaynaklandığını kaydetti.

YAKINDA GÖRÜLECEK

Canikli, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, hazırladıkları teşvik paketinin olumlu etkisinin bugün değil, ama çok kısa sürede görüleceğini savundu. Canikli, Kredi Garanti Fonu kaynaklarından oluşturdukları 250 milyar liralık kredi hacminin tek seferlik olmadığını, aralıklarla yeni kaynaklar yaracaklarını açıkladı. Canikli, şöyle konuştu: “Açıkladığımız paketin amacı reel sektörün ihtiyaçlarını karşılamak. Finansal sıkıntı nedeniyle, istihdamda azalma, ticarette daralma meydana gelmesin diye tedbirler aldık. Bu paket kesinlikle, mükemmel dizayn edilmiş bir pakettir, bunu içtenlikle söylüyorum. Bu doğal olarak tüketimde ve taleple canlanma yaratacak. 600 bin kişi için istihdam yaratılması, talebi oluşturacak. Bunun 500 bini özel sektör aracılığıyla, 100 bini de toplum yararına çalışma olarak değerlendirilecek.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)