BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇanakkale Köprüsü finasmanı ile Korea Eximbank ilgileniyor----

Çanakkale Köprüsü finasmanı ile Korea Eximbank ilgileniyor

Çanakkale Köprüsü finasmanı ile Korea Eximbank ilgileniyor
20 Mart 2017 - 14:20 www.finansgundem.com

Korea Eximbank:Yatırım bedelinin %80'inin kredilendirilmesi talep edilen Çanakkale Köprüsü finansmanı ile ilgileniyoruz.

Çanakkale Köprüsü'nün finansmanıyla yakından ilgilenen Korea Eximbank'ın Altyapı Finansman Direktörü Cho Hyeon-Seok konsorsiyum şirketleriyle finansman görüşmelerine yakın zamanda başlamayı beklediklerini belirterek, şirketlerin yatırım bedelinin yüzde 20'sinin özkaynak, yüzde 80'ini ise finansman yoluyla karşılamak istediğini söyledi.

Temeli Cumartesi günü atılan ve 10.35 milyar TL yatırım bedeli olan proje ile ilgilendiklerini belirten Seok Reuters'a yaptığı açıklamada, finansman görüşmelerinin henüz başlamadığını belirterek "Ancak biz görüşmeler için hazırız. Bu proje ile çok ilgiliyiz. Konsorsiyumda yer alan şirketler yatırım bedelinin yüzde 20'sini özkaynak, yüzde 80'inin de finansmanla sağlamayı düşünüyor. Ancak henüz kredi verenlerle bu konu müzakere edilmedi" dedi.

Seok, amaçlarının yabancı ülkelerde yatırımları olan Koreli şirketlere finansman desteği sağlamak olduğunu belirterek, "Biz de finansmanda yer almak istiyoruz. Bizden başka ilgilenen başka Koreli finans kurumlarının olduğunu da söyleyebilirim" diye konuştu.

Proje, Çanakkale Boğazı üzerinde yapılacak köprü ve 101 kilometre uzunluğundaki otoyol ile bağlantı yollarının inşaatından oluşuyor. Proje ile ilgilenen Korea Eximbank Avrasya Tüneli'nin finansmanında da yer almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)