BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCan pazarı yaşanan gemide 24 Türk yolcu----

Can pazarı yaşanan gemide 24 Türk yolcu

Can pazarı yaşanan gemide 24 Türk yolcu
18 Şubat 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

Yunanistan Sahil Güvenliğinin açıklamasına göre İyon Denizi'nde seyreden 239'u yolcu 290 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı yolcu gemisinde yangın çıktı. Yolcu gemisinde 24 Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Yunanistan'dan İtalya'ya giden 290 kişilik gemide 24 Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Gemide çıkan yangının nedeni henüz belirlenemezken, sahil güvenlik, 239 yolcu ve 51 mürettebatın gemide olduğunu ve kurtarma operasyonuna en az üç sahil güvenlik gemisinin katıldığını bildirdi.

Ölen veya yaralının olmadığı fade edildi. Yetkililer, cankurtaran botlarıyla tahliye edilen yolcuların ve mürettebatın Korfu'ya götürüldüğünü kaydetti.

'PERSONEL SÖNDÜREMEDİ, YANGIN BÜYÜDÜ'

Tahliye çalışmalarına katılan kaptan Cevdet Bilen, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Personel alevleri söndüremedi, yangın büyüdü" bilgisini verdi.

Türkiye'nin Yunanistan temsilciliklerinin hem gemi şirketi hem sahil güvenlik birimleriyle irtibat halinde olduğu bildirildi. Olayda bir kişinin solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı söylendi.
Yunan medyası 10 kişinin kayıp olduğunu duyurdu ancak bilgi yetkililer tarafından doğrulanmadı.

'2-3 SAAT HİÇBİR YARDIM GELMEDİ'

Yangınının tanıklarından Fahri Özgen, "Yangın büyük bir paniğe neden oldu" derken, "2-3 saat hiçbir yardım gelmedi, denize atlayanlar oldu. Dumandan nefes alamaz hale geldik, ayağımızın altı ısındı. Adaya tahliye edildik ve herkes mağdur" dedi.

Yunanistan'da yolcu gemisinde yangın çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)