BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCan Dündar'a müebbet!----

Can Dündar'a müebbet!

Can Dündar'a müebbet!
02 Haziran 2015 - 20:05 www.finansgundem.com

Erdoğan, Adana'da MİT’e ait TIR’lardaki mühimmatların görüntüsünü yayımlayan Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adana’da MİT’e ait TIR’lardaki mühimmatların görüntüsünü yayımlayan Cumhuriyet gazetesi ile Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu. “Bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Öyle bırakmam onu” diyen Erdoğan’ın dilekçesinde, “Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile birlikte hareket ederek, gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan bu şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez” denildi. Dilekçede, Dündar’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenildi.

CUMHURBAŞKANI SIFATIYLA ŞİKAYET
Erdoğan, MİT’e ait TIRların mühimmat yüklü olduğunu gözler önüne seren görüntüleri yayımladığı nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar’ı “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” sıfatıyla şikayet etti. Avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 sayfalık bir dilekçe veren Erdoğan, Dündar’ın gazete manşetinden kendi imzasıyla “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlığı ile haber verdiğini belirtti. Dilekçede, söz konusu haber içeriğinde 19 Ocak 2014’te Adana’da “MİT’e ait yardım TIR’larının” durdurulması olayı ile ilgili olarak “bir takım gerçeğe aykırı görüntü ve bilgilere yer verildiğini” öne sürdü.

GERÇEĞE AYKIRI GÖRÜNTÜYLE GİZLİLİĞİ İHLAL ETMİŞLER
Gerçeğe aykırı olduğunu iddia ettiği görüntülerle Dündar’ın gizliliği ihlal ettiğini öne süren Erdoğan’ın dilekçesinde şöyle denildi: “Şüpheli Can Dündar, paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan bu sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak bahse konu yardım TIR’larını, planlanan kurgu çerçevesinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla’ sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak tamamen hukuka aykırı bir biçimde arayan örgüt mensuplarının eylemlerine iştirak etmiştir. Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile birlikte hareket ederek, gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez.

PARALEL ÖRGÜT SIZDIRMIŞ
Dolayısıyla paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan bu sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, haklarında Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından ‘Terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya Askeri Casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçlamaları ile soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemlerine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikayetçiyiz”

DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇLAMASI
Dilekçede ayrıca “yayın yasağı kararlarına rağmen, söz konusu haber ile devam eden soruşturmalarda adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarının da işlendiği” de iddia edildi. Dündar’ın, “terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak; terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından biri ağırlaştırılmış olmak üzere, iki kez müebbet ve 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dogrucu Davud04 Haziran 2015 14:19

    Ayrıca devlet sırrı madem, o halde neden şahıs olarak dava açmış? Şahıs olarak bu konuda taraf değil ki. Devlet adi üstünde devlet. Tüzel kişilik olarak taraf olabilir ama şahsı adına devlet bilgisi açık edildi diye nasıl dava açar ki? Azıcık hukuk biliyorsam bu başvuru hukuken reddedilmeli. Ama azıcık ülkemi tanıyorsam bu başvuruyu reddetmesi gerektiği halde reddedebilecek savcı yoktur. Aslında vardı ama hepsini sürdüler. Sadece biat edenler kaldı.

  • Dogrucu Davud04 Haziran 2015 14:15

    O değil de cidden nasıl oluyor da o görüntüler hem sahte oluyor hem se sahte görüntüler üzerinden devlet sırrı iddiası atılıyor? Ağam bennen eğleniyi

  • fsdf02 Haziran 2015 23:52

    düzmecedir düzmece:)

  • Önemli değil02 Haziran 2015 20:23

    bir traftan düzmece deniliyor, diğer taraftan gizli bilgi ve belgelerin ifşa sından bahsdiliyor... Çelişkili haşamaya alıştık nasıl olsa, bunuda sorgulama gitsin...