BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCami kavgası bitmiyor----

Cami kavgası bitmiyor

Cami kavgası bitmiyor
12 Aralık 2013 - 20:08 www.finansgundem.com

​Bekir Bozdağ, Gezi'de yaralananların sığındığı Bezmialem Valide Sultan Camii’yle ilgili tartışmayı Meclis Genel Kurulu’nda yeni suçlamalarla sürdürdü



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Diyanet bütçesiyle ilgili görüşmelerde muhalefetin eleştirilerine karşı camiyle ilgili tartışmayı gündeme getirmesi gerilime neden oldu. Bozdağ, “Bira kutularını, sigara izmaritlerini oraya koyan, atan, orada sarhoş dolaşan, orada birbirlerini kadınlı erkekli öpen yapılarla... ‘Bu bir saygısızlıktır, bu bir edepsizliktir, bu camiye, mabede, bu milletin değerlerine saygısızlıktır’ diye bir cümle beklerdim. Ama kimse böyle bir cümle kurmadı. Hiçbir zaman bu ülkede camiler böylesine bir kabalığa, böylesine bir saygısızlığa maruz kalmamıştır. Dini değerlerimiz hiçbir zaman böylesine ayaklar altına alınmamıştır. Raporlar burada. herkes bu raporları okusun, neler yapılmış görsün” dedi.

ABD ASKERLERİNİ ELEŞTİRİN

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Tabii ki camiler hepimiz için kutsaldır, Allah’ın evidir, buraya girmenin bir kuralı vardır. Fakat dışarıda gaz bombaları atılırken, TOMA’lar varken, su püskürtülürken, insanlar kadınlı erkekli başları açık kapalı kıyafeti olmayabilir, ama can havliyle girmiştir. hallerde buraya bir Hıristiyan da bir Musevi de sığınabilir, ayakkabıyla da sığınabilir. Çünkü bu bilinçli, herhangi bir eğlenceden dönüştü yapılmış bir şey değil. Siz bu ülkenin gençlerinin can havliyle yaptığı bir şeyi eleştiriyorsunuz, ama İncirlik’teki Irak’taki Amerikan askerlerinin postalla girmesini, lay lay lom yapmasını eleştiremiyorsunuz” dedi. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Bozdağ’ın iddialarının doğru olmadığını, Ak Parti’ye yakın ve bakanların arkadaşı olan bir gazetecinin de müezzinle görüştükten sonra bunu ortaya koyduğunu söyledi. Önder, “Şimdi İslami referanslarından şüphe duyulmayacak insanlar bunun bir düzmece olduğunu söylüyorlar. Bu artık inandırıcılığını yitirmiş bir kara propagandaya dönüştü” görüşünü savundu.

DEVLET ALEVİLERİ MUHATAP KABUL ETTİ

Bozdağ tartışılan Diyanet anketi ve Alevi açılımıyla ilgili de şunları söyledi:
“Diyanet tarımla, hayvancılıkla ulaşımla ilgili bir anket yaptırmış olsaydı o zaman hep birlikte ‘İşin bu mu’ derdi herkes, eleştirebilirdi. Ama Anayasa’nın ve yasanın kendisine verdiği görev alanıyla ilgili dini hayat araştırması yapmak ve ona göre eksiklerini görüp tedbir almak elbette ki başkanlığın vazifesidir. Bilimsel veriler çerçevesinde böyle bir çalışmayı yapmak yadırganamaz, kınanamaz. Yapmaması bir eksiklik, yapması ise bir eksikliğin giderilmesidir. Devlet Alevi vatandaşlarını muhatap kabul etti, tarihi bir adım attı. Arkasından Madımak olayları çerçevesinde bu hükümet adımlar attı. Bize kadar pek çok hükümet geldi geçti, ama orada döner kesmeye devam ettiler. Burada bir bilim ve kültür merkezi açan adımı biz attık. Okullara Alevilikle ilgili bilgileri ilk defa biz koyduk. Alevi-Bektaşi klasikleri dizisinin tercümesi konusunda adım attık ve çok ciddi eserler Türkçeye kazandırıldı.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)