BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCambridge Üniversitesi’nden Omikron müjdesi----

Cambridge Üniversitesi’nden Omikron müjdesi

Cambridge Üniversitesi’nden Omikron müjdesi
20 Aralık 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim insanları Omikron varyantıyla ilgili bir araştırma yaptı. Bilim insanları, Omikron varyantını Delta varyantı ve Wuhan'daki orijinal Kovid-19 ile kıyaslayarak umut verici açıklamalarda bulundu.

Dünyanın önde gelen saygın eğitim ve araştırma kurumlarından Cambridge Üniversitesi’nde görevli bilim insanları Omikron varyantı ile ilgili dikkat çekici bulgulara erişti. Araştırma ekibini denetleyen ve aynı zamanda İngiliz hükümetine danışmanlık yapan profesör Ravi Gupta konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Gupta, bilim insanlarının Omikron varyantıyla Delta varyantı ve Wuhan’da tespit edilen orijinal korona virüsünü kıyasladıklarını açıkladı.

Yapılan incelemeler sonucunda Omikron varyantının önceki korona virüsü türlerine göre akciğerlere daha az zarar verdiği tespit edildi. Fakat buna karşılık, Omikron varyantının bulaşma hızına dikkat çekildi. Gupta, “Ben aşı olmamış insanların çok fena hastalanacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Araştırmanın henüz hakemli bir dergide yayınlanmadığının altını çizen yetkililer, iki doz korona virüsü aşısının Omikron’a karşı Delta varyantına oranla daha az etkili olduğunu da aktardı.

Omikron varyantı borsa ve petrolü vurdu

 

Uğur Şahin'den 3. doz açıklaması: Omikron'a karşı ne kadar etkili?

 

Omikron'un bulaşma katsayısı ve yeniden enfeksiyon riski ne kadar?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)