BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇalıştığı fabrikaya patron oldu----

Çalıştığı fabrikaya patron oldu

Çalıştığı fabrikaya patron oldu
04 Ocak 2016 - 14:39 www.finansgundem.com

Süt sektörünün duayenleri arasında yer alan Zeki Ziya Sözen için yeni bir kulis konuşuluyor

Süt sektörünü takip edenler Zeki Ziya Sözen ismini bilir. Sözen'in sektörle tanışması 1980'li yılların ortasına dayanır.
 
İlk olarak Yaşar Holding'te başkan asistanı olduğu dönemde süt sektörüyle tanıştı. Sonrasında Pınar Süt'te genel müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Bir dönem Tekfen Holding'e ait olan Mis Süt'ün genel müdürlüğünü yaptıktan sonra yolu Yıldız Holding ile kesişti. Ülker Grubu'nun süt sektörüne girmesinde önemli rol oynayan Sözen, bir süre önce Fransızlara satılan Ak Gıda'nın kuruluşunda rol aldı ve uzunca bir süre genel müdürlüğünü yaptı. Ak Gıda satışından sonra da Yıldız Holding'ten ayrıldı. Halen sadece üç şirkette yönetim kurulu üyeliği devam ediyor. Süt sektörünün duayenleri arasında yer alan Zeki Ziya Sözen'den epeydir ses çıkmıyordu.

Balıkesir Gönen'de 1975'te Mis Süt tarafından kurulan bir fabrika bulunuyor. Bu fabrika geçen yıla kadar Danone bünyesindeydi. Burayı Ulusal Süt Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Harun Çallı almıştı. Gelen duyumlara göre bu fabrikanın da sahibi olan Çallı Gönen Süt Yatırımları A.Ş. şirketini Zeki Ziya Sözen satın almış. Sözen, bir dönem genel müdürlüğünü de yaptığı fabrikaya bu kez patron olarak dönmüş. Fabrikayı alır almaz hummalı bir çalışma temposuna giren Sözen, yeni bir marka mı çıkaracak yoksa marketlere özel üretim mi yapacak onu ileride göreceğiz. Ama kapasite artırımına dönük yatırımlar yapacağı konuşuluyor. Günlük 150 ton süt işleyen tesisin kapasitesi 300 tona kadar çıkarılacakmış.
 
Sözen halen Yıldız Holding'ln bazı şirketlerinin yönetiminde görev yapıyor. İnsan bu operasyonda Murat Ülker'in etkisinin olup olmadığını merak ediyor. (PARA DERGİSİ)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)