BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÇalışmanın geleceğini değiştirecek kripto trendi----

Çalışmanın geleceğini değiştirecek kripto trendi

Çalışmanın geleceğini değiştirecek kripto trendi
30 Eylül 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Kripto ekonomileri çalışmanın geleceğini şekillendirmeye başladı. Yeni kripto trendinde kullanıcılar müzik listeleri ya da sanat eserleri yaratarak ve oyun oynayarak para kazanabiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

21. yüzyılda istihdam piyasası kendini yeniden tanımlamaya çalışıyor ve geleneksel para kazanma yöntemlerinden uzaklaşıyor. Ancak birçoğumuz halen kurumlarda çalışmaya devam ediyoruz.

University of Oregon Öğretim Üyesi Prof. Stephen McKeon, “kripto ekonomileri şimdiden çalışmanın geleceğini şekillendirmeye başladı. Kripto teknolojisi oyun oynama, öğrenme, sosyalleşme ve yaratma pratiklerimizi eser sahipliği ve gelir yaratma biçimleriyle birleştiriyor” dedi. Devamında, “bu anlamda şimdi ortaya çıkan trend, ‘çalışma’ kavramından çok daha kapsamlı” açıklamasında bulundu.

Kripto ekonomisinde akıllı kontratlar yer alıyor. Bu şekilde kaynaklardaki hareket, geleneksel hukuk yapısına dayanan bir insan aracısı yerine kodlar tarafından yönetiliyor.

Bu durum ise kişilerin üçüncü parti bir koordinatöre ihtiyaç duymaksızın, kompleks kontrat ilişkileri kurabileceği anlamına geliyor. Forbes’un haberine göre bu model insanlar tarafından yönetilen kurumlar ve kaynak yönetimi açısından oyunu değiştiren bir gelişme. Akıllı kontratlar insan çıktısını sermayeye dönüştüren mevcut koordinasyon mekanizmalarını değiştirmeye imkan tanıyor.

Bunun sonucunda yeni ‘kazanç için çalışma’ modelleri ortaya çıkıyor ve daha önce tüm dünyada gelir kaynaklarına erişimi olmayan birçok kişi için gelir fırsatları yaratıyor. Bu yeni modeller arasında yer alan metodlar üç farklı kategoride değerlendiriliyor:

1. Kazanmak için öğrenme ve katılım sağlayarak kazanç

Bu modelde kullanıcılara protokoller tarafından yalnızca kullanıcı olmaları nedeniyle ödeme yapılıyor. Örneğin Minds gibi merkeziyetsizleştirilmiş sosyal medya uygulamalarında kullanıcılar paylaşım yaparak, paylaşımları beğenerek token kazanabiliyor. Kullanıcılar uygulamayı ne kadar çok kullanırsa, uygulama o kadar değerli hale geliyor. Bu nedenle de kullanıcılarına daha fazla ödeme yapabiliyor.

2. Kazanmak için yaratma

Bu çalışma modelinde kullanıcılar non fungible token’lar (NFT) ve Audius gibi platformlar üzerinde müzik listeleri oluşturarak token kazanabiliyor.

3. Kazanmak için oyun oynama

Yeni çalışma modelleri arasında en gelişmişi olan bu kategoride, kullanıcılar yalnızca oyun oynayarak oyunların gelişimine katkı sağlıyor ve para kazanabiliyor. Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamalarından ilham alan bu metoda aynı zamanda ‘GameFi’ adı veriliyor ve düzenli kullanıcıların, oyun sektörü içerisinde önemli karar mekanizmalarına dönüştürülmesi hedefleniyor.

GameFi oyuncuların hakim olduğu bir ekonomiye imkan tanıyor. Aynı zamanda NFT’lerle ek gelir sağlıyor. Oyuncuların hakimiyetinin öne çıktığı sistem çeşitli oyun varlıklarıyla temsil edilen tokenlarla uygulanıyor. Her token sahibine bir oyunun gelişiminde yer alma imkanı tanıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu gücün miktarı ise her kullanıcının sahip olduğu token sayısıyla belirleniyor.

Bu tür bir sistem herkes için şeffaflık sağlayarak, oyuncular arasında adalet duygusunu geliştiriyor. Oyuncular aynı zamanda yeni oyunların satışlarından da pay alıyor. Geleneksel oyun sektörü modelleri genellikle tüm gelirlerin üreticiye gideceği şekilde tasarlandı. Bunun aksine kripto oyunlar, oyuncuların sahipliğinin öne çıktığı bir dünya inşa ediyor. Oyuncular ise hem oyun oynuyor hem de para kazanıyor.

 

iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Kredi kartınızı kaldırın

 

Verdiği para karşılığında boş çerçeve alan müze, sanatçıdan geri ödeme talep ediyor

 

Bitcoin’de bir sonraki rallide hedef 200 bin dolar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)