BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇalışmadan maaş alıyorlar!----

Çalışmadan maaş alıyorlar!

Çalışmadan maaş alıyorlar!
24 Şubat 2016 - 09:07 www.finansgundem.com

Avustralyalılar çalışmadan düzenli gelir sahibi olmanın yolunu buldu

Avustralya kanunlarına göre işsizlik parası alanlar, hükümet ajanslarının bulduğu işlerde çalışmak zorunda. Ancak son yapılan araştırmalara göre, işsizlik parasıyla geçinenlerin önemli bir kısmının kendilerine bulunan işlerde çalışmayı reddettikleri ve devletten işsizlik parası almaya devam ettiklerini ortaya koydu.

İşsizlerin çalışmamak için uydurduğu bahaneler ise hem düşündürüyor hem de güldürüyor. 19 yaşında bir erkek "Oyuncu olmak hayalim var. Bu nedenle benim için bulduğunuz işte çalışamam." diye sunulan işi reddederken, 24 yaşında bir kadın ise "Saatte 20 dolardan daha az ödeyen bir iş için sıcak yatağımdan kalkmam." diyor. 24 yaşında bir erkek, "Çalışmamı istedikleri saatte arabamın tamircide randevusu var." bahanesi sunarken, 59 yaşında bir erkek de "Eşim benim için bulduğunuz bu işin bana uygun olmadığını düşünüyor. Bu nedenle bu işte çalışmayı reddediyorum." cevabını veriyor.

TEMBELLİĞE BAHANE SONSUZ...

"Bu iş yeri ve ofisleri fena halde kokuyor." diyen 50 yaşında bir kadın sunulan işi reddederken 55 yaşında bir kadın ise "Bana bulduğunuz işte çalışmak yerine, şimdiki işimde haftada 3 saat çalışmaya devam etmek istiyorum." teklifini sunuyor. Çalışmak yerine golf oynamak istediğini belirten 58 yaşında bir erkek ise "Bu şekilde işsizlik parası almak benim için daha iyi bir seçenek." ifadesini kullanıyor. 23 yaşında bir erkek de "Benim için bulduğunuz işte çalışamam. Zira şu anda zaten günde 3 saat çalışıyorum ve bu iş beni fena halde yoruyor." mazeretini sunuyor.

Araştırmalar işsizlik maaşı alanların reddettikleri işlerin bazılarında saatte 27 dolar gibi çok iyi seviyede bir maaş verildiğini gösteriyor. Kanunlara göre kendisi için bulunan işte çalışmayı reddeden bir işsizin devletten aldığı maaşın 8 hafta için kesilmesi gerekiyor. Ancak kanunların açıklarından faydalanan işsizler, devletten maaş almaya devam ediyor. 

Sistemin bu şekilde suiistimal edilmesini değerlendiren hükümet ise işsizlik maaşının alınması için daha sıkı şartlar getirmeye hazırlanıyor. Hükümet yetkilileri, çalışmayı reddeden ve maaş almaya devam eden bu kişilerin yüzde 70’inin işsizlik maaşı sistemini suiistimal ettiklerini belirtiyor. 

İşsizlik maaşları, Avustralyalı vergi verenlere her yıl 7,5 milyar dolara mal oluyor. Avustralya’da evli olmayan bir işsiz, haftalık yaklaşık 190 dolar alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)