BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalışanlar uzaktan çalışmanın kalıcı olmasını istiyor----

Çalışanlar uzaktan çalışmanın kalıcı olmasını istiyor

Çalışanlar uzaktan çalışmanın kalıcı olmasını istiyor
14 Haziran 2021 - 17:02 www.finansgundem.com

Son dönemde HRM ve Earnst & Young tarafından yapılan iki ayrı araştırma çalışanların korona virüs pandemisi sonrasında daha fazla esneklik istediğini gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İrlanda’nın danışmanlık şirketi HRM’in yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların %44’ü uzaktan çalışma imkanı bulamadıkları şirketlerle çalışmayı reddececeğini söylüyor. Şirket tarafından yapılan araştırmada aynı zamanda çalışanların iş-hayat dengesi konusunda daha iyi imkanlar talep ettiği ve işe gidiş geliş için daha kısa süreler seyahat etmek istedikleri de ortaya çıktı.

Bu verilerin sonucunda pandemi sürecinde popülerleşen uzaktan çalışma trendinin kalıcı olma ihtimalinin yüksek olduğu görüldü. Benzer sonuçlara Earnst & Young (EY) tarafından yapılan araştırmada da ulaşıldı. Araştırmaya göre çalışanların %54’ü korona virüs sonrasında uzaktan çalışma imkanı tanınmadığı takdirde mevcut işlerinden ayrılacağını söyledi.

EY 2021 çalışan anketine 16 ülkeden 16 binin üzerinde çalışan katıldı. Katılımcıların büyük bir bölümü pandeminin başlangıcından bu yana şirketlerinde organizasyon kültürünün geliştiğini söyledi. Ancak 10 çalışandan 9’u korona virüs pandemisi sonrasında da uzaktan çalışma imkanını talep ettiğini ifade ederken, finansgundem.com'un derlemesine göre, bu konu nedeniyle işlerini bırakabileceklerini söyleyenler çoğunlukla teknoloji ve finans sektörlerinde yer aldı.

10 çalışandan 6’sı şirketlerinin korona virüs aşılarını ofise dönüş için zorunlu tutmasını istediğini söyledi. HRM’in araştırmasına ise teknoloji, finans, pazarlama ve bilim alanından yaklaşık 1,900 kişi katıldı. Katılımcıların üçte birinden çoğu “üst düzey uzman” olarak belirlenirken %30’u yönetici pozisyonlarında yer aldı.

Ankete katılanların %70’inden fazlası iş-hayat dengesinin iş seçme sürecinde karar almak için öncelikli olduğunu söyledi. %67’si ise bir işi yalnızca uzaktan çalışma veya esneklik imkanı tanındığı takdirde kabul edeceğini söyledi. Ankete katılanların yalnızca %10’u pandeminin sona ermesinin ardından ofise dönmek istediğini söyledi.

İş tekliflerini reddeden adayların büyük bir bölümü ise, işi geri çevirme nedeni olarak “esneklik imkanı tanınmamasını” gösterdi. Ancak esneklik taleplerinin yanında, finansal konular da anket katılımcılarının büyük bir çoğunluğu için öncelikli konular arasında yer aldı. HRM’in kurucusu Michael O’Leary iş verenlerin çalışanların “kilit motivasyonlarını” anlaması gerektiğini söyledi.

Açıklamasında, “pandemi sürecinin bir sonucu olarak insanların değerleri hayatlarının birçok alanındaki etkisini artırdı. Bunlar arasında kariyer kararları da yer aldı” dedi.

Pandemide CEO ve çalışan maaşları uçurumu derinleşti

 

Korona virüs varyantları ne kadar bulaşıcı olabilir?

 

40 yaş üzerindeki vatandaşların aşılanması başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)