BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇalışan kişi başına üretim %4,5 azaldı----

Çalışan kişi başına üretim %4,5 azaldı

Çalışan kişi başına üretim %4,5 azaldı
05 Aralık 2022 - 10:06 www.finansgundem.com

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, 2022 yılı II. dönemine göre %5,7 düştü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, 2022 yılı II. dönemine göre %3,6 düştü.

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki yılın aynı çeyreğine göre en fazla artışın %0,5 ile Dayanıksız Tüketim Malı Üretimi’nde gerçekleştiği görüldü. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre ana sanayi gruplarının tümünde azalış gerçekleşti.

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

OPEC+ grubu üretimi azaltmaya devam edecek

 

Elektrik üretiminde düşüş

 

Nebati: Hedefimiz, ülkemizi güçlü bir üretim ekonomisi haline getirmek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)