BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCalifornia Valisi'ne Oakland'da saldırı----

California Valisi'ne Oakland'da saldırı

California Valisi'ne Oakland'da saldırı
19 Haziran 2021 - 08:01 www.finansgundem.com

ABD'de California Valisi Gavin Newsom, eyaletin Oakland kentine yaptığı ziyarette evsiz ve 'akli dengesi bozuk' olduğu belirtilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Kaliforniya'nın valisi Gavin Newsom, dün eyaletin Oakland kentine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Newsom, kent merkezindeki gezinti sırasında evsiz ve 'akli dengesi bozuk' olduğu belirtilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Amerikan medyasında yer alan habere göre saldırı, Newsom'un Kovid-19 salgınından en çok etkilenen küçük işletmelere ziyaretleri kapsamında Old Oakland bölgesindeki bir pizzacı ve berber dükkanına gitmek üzere olduğu sırada meydana geldi.

Haberde, Vali Newsom'a ek güvenlik sağlayan California Otoyol Devriyesi görevlilerinin saldırgana derhal müdahale ettiği ve gözaltına işlemi uyguladığı bilgisi yer aldı.

Polise mukavemet ve kamu görevlisine saldırmakla suçlanan kişi, Alameda İlçe Cezaevine götürüldü.

Saldırganın kız kardeşi ise açıklamasında kardeşinin bir süredir evsiz olduğunu ve ciddi akıl hastalıklarından muzdarip olduğunu belirterek, aleyhindeki suçlamaların 'geçmişteki davranışlarıyla tutarlı' olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Newsom, basına yaptığı açıklamada yaşananları esprili bir şekilde tarif ederek, 'insanların farklı 'merhaba' deme şekillerinin' olduğunu ifade etti.

ABD'de sıcak hava kâbusu! Acil durum ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)