BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇaldıkları 17 milyonluk Bitcoin'i iade ettiler----

Çaldıkları 17 milyonluk Bitcoin'i iade ettiler

Çaldıkları 17 milyonluk Bitcoin'i iade ettiler
28 Mayıs 2018 - 07:52 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en büyük Bitcoin sahiplerinden biri olan Yasin O., hacker’lar tarafından yaklaşık 17 milyon TL dolandırıldı. Hacker’lar, bir kişinin tutuklanmasının ardından paranın büyük bölümünü iade edince Yasin O. da şikâyetinden vazgeçti

Bir şirkete ait server’lardan, 15 Mart 2018 günü uzaktan bağlantı yoluyla 400 bitcoin (BTC) çalındı. Sanal hırsızlığı fark eden şirket sahibi Yasin O., 25 Mart’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın başlamasının hemen ardından 5 Nisan 2018 tarihinde sisteme giren hacker’lar, bu kez 112.3 BTC çaldı.

Gazete Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre hacker’lar, 20 günde yaklaşık 17 milyon TL değerinde 513.3 BTC’yi yurtdışı bitcoin borsasına ait bir firmadan aldıkları cüzdana aktardı.

İZLERİNİ KAYBETTİRDİLER

Yasin O.’ya ait şirketten çaldıkları BTC’leri açtıkları farklı yurtdışı hesaplarına aktaran hacker’lar, iddiaya göre çaldıkları paralardan 2-3 BTC’yi hizmet aldığı kişilere veya rastgele hesaplara atarak izlerini kaybettirmeyi başardı. Hacker’ların izini süren bilişim polisi, bu şirketten hizmet alan ve hesaplarına BTC aktarılan kişileri gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonrasında A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada çalınan 400 BTC’nin hesabına iade edilmesi üzerine Yasin O. şikâyetinden vazgeçti. Yaklaşık 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen şüpheli A.K.’nın avukatı Seyyid Hasan Özdemir, müvekkilinin cezaevinde bulunduğu dönemde hesaplarda oynamalar olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Hacker’lar şifreyi kırmamış, şifreyi bilerek hesaplara girdikleri tespit edilmiştir” dedi. Bu arada, polisin olayın sigortadan para almak adına dolandırıcılık olabileceği yönünde de araştırma yaptığı öğrenildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)