BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇakma bankayla insanları dolandırdılar!----

Çakma bankayla insanları dolandırdılar!

Çakma bankayla insanları dolandırdılar!
18 Ağustos 2015 - 07:09 www.finansgundem.com

Çin’de sahte banka ile dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi

39 yaşında bir çiftçinin, dünyanın en büyük bankaları arasında bulunan “China Construction Bank”ın “sahte” şubesini açarak bir ay içerisinde pek çok kişiyi dolandırdığı belirtilirken, söz konusu kişinin yakalandığı bildirildi.
 
Soyadının “Zhang” olduğu öğrenilen 39 yaşındaki çiftçi, geçtiğimiz ay China Construction Bank şubesi açarak mevduat toplamaya başladı. Bankanın normal şubelerinden farklı olduğu göze çarpan “çakma şube”de 15 yaşındaki küçük kız kardeşini ve okuldan tanıdığı iki yakın arkadaşını çalıştıran uyanık Çinli, mevduat toplamaya başladı.
 
Olay, buraya faizli mevduat hesabı açarak para yatıran ve bunu çekmek istediğinde alamayan yaşlı bir kadın tarafından ortaya çıktı. Söz konusu kadın, yaklaşık 6 bin 200 dolara yaklaşan parasını alamayında polise haber verdi. Zhang, Hong Kong’da yakalanırken, “Hep bir banka açmak istemiştim” ifadesini kullandı.
 
Bu ilk değil
 
Çin’de bu yılın başında da sahte bir banka kuran dolandırıcıların, bir yıl içinde, yüksek faiz vaadiyle mevduat sahiplerinden yaklaşık 32 milyon dolar topladıkları ortaya çıkmıştı. Ülkenin doğusundaki Nanjing kentinde, üniformalı çalışanları ve iç dekoruyla devlet bankalarına tıpatıp benzeyen sahte bankaya yaklaşık 200 kişinin para yatırdığı, bunların arasında 2014’te 1.9 milyon dolar yatıran bir işadamının da buluduğu bildirilmişti. Olay, faizini alamayınca kuşkulanan işadamının, ana parayı da çekemeyince polise gitmesi üzerine ortaya çıkmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)