BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇakıroğlu: Ekonomide ağırlık doğuya kayıyor----

Çakıroğlu: Ekonomide ağırlık doğuya kayıyor

Çakıroğlu: Ekonomide ağırlık doğuya kayıyor
14 Mart 2015 - 21:20 www.finansgundem.com

Koç Holding CEO Vekili Levent Çakıroğlu: Türkiye her yönüyle büyük bir ülke.

Koç Holding Üst Yönetici (CEO) Vekili Levent Çakıroğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin "Bölgesel Üs / Küresel Güç" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yönüyle çok büyük bir ülke olduğunu söyledi. Dünya ekonomisinin büyüdüğünü belirten Çakıroğlu, "Türkiye, genç nüfusu, satın alma gücü ile büyük potansiyeli olan bir ülke. Türkiye'nin dışında kocaman bir dünya coğrafyası var, dünya pazarı var; keşfedebileceğimiz, başarılı olabileceğimiz. Baktığımız zaman kriz dönemleri dahil ülkeler farklı dinamikler gösterse de dünya ekonomisi büyüyor. Bir taraftan da ağırlık merkezi doğuya doğru kaymaya devam ediyor. Dolayısıyla bir fırsat var" diye konuştu.

Arçelik markasını ele aldıklarında, yurt dışındaki faaliyetlerinin 2001 yılındaki kriz sonrası hızlandığını anlatan Çakıroğlu, hemen çevre pazarları dikkate alarak bir ihracat hamlesi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Böylece ürünlerini yeni pazarlara yerleştirdiklerine değinen Çakıroğlu, "İkinci adımda ise 2008 krizi var. Bu kriz aslında bizim de bölgesel büyümeden biraz global pazarlara doğru yayılmaya başladığımız dönemlere denk geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'de çok büyük bir üretim gücüne sahip olduklarını vurgulayan Çakıroğlu, beyaz eşya sektörünün buna güzel bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

'TÜRKİYE AVRUPA'NIN BEYAZ EŞYA ÜRETİM MERKEZİ'
Çakıroğlu, Arçelik dahil tüm üreticilerin oluşturduğu kuvvetli bir ekosistem bulunduğunu bildirerek, "Bu ekosistem sayesinde yabancı markaların üreticileri de Türkiye'de üretim yapmaya başladı. Bunun sonucu olarak 2011 yılında Türkiye, Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üretim merkezi haline geldi" ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)