BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCAIR, Pentagon yetkililerini istifaya çağırdı----

CAIR, Pentagon yetkililerini istifaya çağırdı

CAIR, Pentagon yetkililerini istifaya çağırdı
21 Ocak 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

ABD merkezli Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Kabil’deki sivillerin ölümüne neden olan hava saldırısında sorumluluğu bulunan ABD Savunma Bakanı Austin ve Pentagon yetkililerinin istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

Pentagon’un, 7’si çocuk 10 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin görüntüleri yayınlamasının ardından açıklama yapan CAIR Ulusal Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, “Görüntüler, Pentagon’un yoğun bir mahallede masum insanların öldürülmesinin kesin olduğu bir saldırıyı pervasızca düzenlediğini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Mitchell, “Bu saldırı sadece dürüst bir hata ya da nadir bir olay değildi. Afganistan, Pakistan, Yemen ve başka yerlerde masum insanları evlerde, düğünlerde ve cenazelerde öldüren uzun süredir devam eden insansız hava araçları saldırılarının sonuncusuydu” değerlendirmesinde bulundu.

ABD kamuoyunun bu konunun üzerine gitmesi gerektiğini ifade eden Mitchell, “7 çocuk da dahil olmak üzere bu masum insanların korkunç katliamını onaylamada doğrudan rolü bulunan Pentagon yetkilileri istifa ederek sorumluluk almalı. Bakan Austin, saldırının onaylanmasında doğrudan yer aldıysa istifa etmelidir” çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

Pentagon, 29 Ağustos tarihinde Afganistan’ın başkenti Kabil’de 7’si çocuk 10 Afgan sivilin ölümüne neden olan drone saldırısına dair görüntüleri yayınlamıştı.

ABD ordusu Afganistan’dan çekilme sürecinin son safhasında, 29 Ağustos’ta Kabil merkezinde, DEAŞ unsuruna ait olduğu şüphesiyle bir araca saldırı gerçekleştirmişti.

Pentagon başlangıçta, ABD güçlerinin tahliyesi sırasında Kabil Uluslararası Havaalanı yakınında saldırı düzenlemeye hazırlanan bir DEAŞ unsurunun öldürüldüğünü iddia etmişti.

Daha sonra istihbaratın yanlış olduğu ortaya çıkmış ve Pentagon saldırıda yanlışlıkla sivillerin öldürüldüğünü kabul etmişti.

Söz konusu olaydan üç gün önce, havaalanı girişinde meydana gelen bir intihar saldırısında 13 ABD askeri ve 160’tan fazla Afgan hayatını kaybetmişti.

New York Times Pentagon'un gizli belgelerini ortaya çıkardı

 

Pentagon kimseyi cezalandırmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)