BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Çağrı merkezleri istihdam deposu'----

'Çağrı merkezleri istihdam deposu'

'Çağrı merkezleri istihdam deposu'
22 Haziran 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Bir çağrı merkezi açılışına katılan Bakan Yıldırım, “Çağrı merkezleri istihdam deposu” dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bilişim denilen yenilik sadece insanların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda işsizliğe de çare buluyor. Bugün burada açılışını yaptığımız çağrı merkezi de bilişim teknolojilerinin bir ürünü” dedi.
Türk Telekom Grup şirketi AssisTT’in 17’nci çağrı merkezi ile Türk Telekom Amasya İl Müdürlüğü’nün yenilenen binası törenle açıldı. Bakan Yıldırım, açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Çağrı merkezleri tam bir istihdam deposu... Amasya Çağrı Merkezi ilk etapta 145 kişiye istihdam sağlıyor ancak yıl sonuna kadar toplam 450 kişiye çıkacak. Eskiden 450 kişiyi istihdam etmek için devasa fabrikalar kurmak gerekiyordu. Şimdi ise küçük bir binada 450 kişi istihdam ediliyor.”
13 milyar TL yatırım
AssisTT, Amasya Çağrı Merkezi’ni tarihi Amasya evleri tarzında yenilenen Türk Telekom İl Müdürlüğü binasında hizmete açtı. Merkez, tüm Türkiye’den ve dünyadan gelen çağrılara cevap vererek, Amasya’nın en büyük özel sektör istihdamını sağlayacak. Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz da konuşmasında, Türkiye’nin iletişim merkezi konumunu güçlendirmesi için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Türk Telekom olarak son 7 yılda yaptığımız konsolide yatırım miktarı 13 milyar TL’yi aştı. 2013 yılının ilk çeyreğinde ise altyapı çalışmalarını sürdürerek 254 milyon TL konsolide yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların büyük bölümü altyapı ve yeni teknolojileri kapsıyor. Yatırım ve faaliyetlerimizde sadece sektörümüze değil, Türkiye ekonomisine de katma değer sağlıyoruz.”
‘Standartları belirliyoruz’
AssisTT Genel Müdürü Ali Dülgeroğlu ise, “AssisTT olarak çağrı merkezi sektöründe standartları belirleyen marka olma yolunda ilerliyoruz. Çağrı merkezimiz, Amasya ve ilçelerinde gençlerimizin istihdamına katkı sağlayacak” diye konuştu.
‘Sosyal kalkınmaya katkı’
Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, şunları söyledi:
“Amasya Çağrı Merkezimiz, yarattığı istihdamla başta Amasya olmak üzere ülkemiz için bu alanda önemli bir kaynak yarattı. Sunduğu hizmet ve yarattığı değerle de, ekonomiye katkı sağlayarak büyüyecek. Biz de Türk Telekom olarak, insan kaynağımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz.”
AssisTT’in 17’nci merkezi Amasya’da
2007’de kurulan ve yüzde 100 Türk Telekom iştiraki olan AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri, çağrı merkezi hizmetlerinin yanısıra kurumsal müşterilerine satış ve pazarlama faaliyetleri için veri üreterek, geleneksel çağrı merkezlerinden daha farklı bir sistemle çalışıyor. Amasya Çağrı Merkezi’nde çalışanların yüzde 37’si lise, yüzde 38’i yüksekokul, yüzde 25’i üniversite mezunu ve yaş ortalamaları 25.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)