BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇağlayan faiz lobisine yüklendi----

Çağlayan faiz lobisine yüklendi

Çağlayan faiz lobisine yüklendi
18 Haziran 2013 - 17:34 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faizlerin düşmesini istemeyen faiz lobisine yüklendi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de faizin yüzde 2,50'lara kadar düşebileceğini belirterek, faizlerin düşmesini istemeyen faiz lobisinin boş durmadığını, yabancı basının da buna destek verdiğini vurguladı.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Gine yatırımlarının karşılıklı teşviki ve korunması antlaşması için Gine Sanayi ve KOBİ'ler Bakanı Romatoulaye Bah ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutması kararını değerlendirdi. Çağlayan, Merkez Bankası'nın politika faizlerini sabit tutmasının nedeni olarak Amerika Merkez Bankası (FED)'nın açıklamalarıyla ilgili olduğunu dile getirdi. FED'in parasal genişlemeyi bırakması halinde bundan tüm dünya ekonomisinin etkileneceğini vurgulayan Zafer Çağlayan, "Merkez Bankası FED'in tutumuna karşılık bir adım attı diye düşünüyorum. Bizim de beklentimiz bu yöndeydi. Ancak ben her zaman faizlerin düşük olmasından yanayım. Türkiye'de bugün bile faizler düşebilir." dedi. Merkez Bankası'nın çok önceden faizleri düşürmesi gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, Türkiye'de her zaman faizlerin düşük olmasını savunduğunu yineledi.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK'İN DİNLENMESİ

Bakan Çağlayan, yabancı basında yer aldıktan sonra Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ‘İngiltere Türkiye'nin Maliye Bakanı'nı dinletmiş' haberleriyle ilgili olarak, "Olay Dışişleri Bakanlığımızca araştırılıyor. Ben kimsenin böyle bir hadsizlik yapacağını düşünmüyorum. Ancak böyle bir şey varsa İngiltere bunun hesabını nasıl verir çok merak ediyorum." diye konuştu

Gezi Parkı olayıyla ilgili Avrupa Birliği Parlamentosu Raporu'nu ve dış basını eleştiren Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Avrupa kendisi pürü pakmış gibi kendi olaylarında, kendi polisine taş atanlara çiçek uzatıyormuş gibi bizim polisimize laf atıyor. AB Parlamento Raporu'na Başbakanımız gereken cevabı vermiştir. Raporu alsınlar başlarına çarpsınlar." ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)