BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyümeyi dünyada tek başaran Çin olacak----

Büyümeyi dünyada tek başaran Çin olacak

Büyümeyi dünyada tek başaran Çin olacak
18 Ağustos 2020 - 12:03 www.finansgundem.com

BBC'nin açıklamasına göre, 2020’de ekonomik büyümesini koruyan tek ülke Çin olacak.

BBC, yayımlanan yeni bir anketin sonuçları bazında Çin’in bu yıl büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olacağı değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz haber kanalı BBC’nin haberinde dünya genelindeki şirketlerin yüzde 90’ının Çin’i ideal satın alma destinasyonlarından biri olarak gördüğü belirtilerek, Çin’in küresel tedarik zincirinde son derece önemli rol oynadığı ve kuvvetle muhtemel bu yıl büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olacağı çıkarımı yapıldı.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, haberde, Covid-19 salgınının küresel ticarete dev olumsuz etkiler getirdiğine, bu sürecin işletmelere tek bir ülkeye bağımlı kalmanın hiçbir fayda sağlamayacağını öğrettiğine dikkat çekildi.

Küresel tedarik zinciri yönetim şirketi QIMA’nın gerçekleştirdiği en son anketin sonuçlarına yer verilen haberde, Çin ve ABD arasında gerginliğin devam ettiği ve salgının küresel boyutta yaşandığı bir dönemde, Amerikalı işletmeler dahil dünyadaki tüm şirketlerin Çin piyasasına bağımlılığının aynı seviyede kaldığı kaydedildi. Ankete katılan işletmelerin yüzde 87’si, çeşitli tedarik kanallarının bulunmasına rağmen Çin'i halen ilk üç ideal satın alma destinasyonu olarak gördüğünü ifade etti.

Çin’in küresel tedarikçi konumundan dünyanın en önemli müşterisi konumuna geçmekte olduğuna işaret edilerek, bu nedenle Çin’in 2020’de büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olabileceği yönünde görüş bildirildi.

Çin’in geçen onlarca yıl içinde küresel ticaret tanımlarını şekillendirdiğine, bu durumun kısa vadede değişmeyeceğine dikkat çekildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)