BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme tahmini yüzde 4----

Büyüme tahmini yüzde 4

Büyüme tahmini yüzde 4
31 Mart 2014 - 14:25 www.finansgundem.com

Müsiad Başkanı Nail Olpak, "Türkiye olağanüstü şartlardan geçmesine rağmen, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin olağanüstü şartlardan geçmesine rağmen, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü bunu büyük bir başarı olarak gördüklerini ifade etti.

Olpak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2013 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, MÜSİAD'ın 4. çeyrek büyümesini yüzde 4,5 olarak öngördüğünü anımsatarak, "Bugün açıklanan rakamın yüzde 4,4 olması da MÜSİAD'ın ne kadar öngörülü ve gerçekçi yaklaşımlarda bulunduğunun bir kez daha göstermektedir" dedi.
Türkiye'nin ısrarlı bir şekilde istikrarlı büyümesini sürdürdüğüne dikkati çeken Olpak, şunları kaydetti:
"Rakamları yorumladığımızda görüyoruz ki Türkiye, 17 çeyrektir büyümesini aralıksız sürdürmektedir. Böylece 2013 ortalama büyümesini öngörülerimiz doğrultusunda yüzde 4 ile kapattık. 4. çeyrek büyümeyi yurt içi tüketim, kamu ve özel sektör yatırımları ve devletin nihai tüketim harcamaları yukarı yönlü etkilerken, yurt dışı talep büyümeyi negatif yönde etkilemiştir. 3. çeyrekte görülen özel sektör yatırımlarındaki artış dördüncü çeyrekte de devam etmektedir.
17 Aralık süreciyle başlayan çalkantılı sürece rağmen özel sektör yatırımlarındaki artışın özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından güçlü bir mesaj olduğuna inanmaktayız. 2014 yılı ilk çeyrekte yüzde 4 bandında bir büyüme öngörüyoruz. Yılın diğer kalanında da pozitif yönde devam edeceğini düşünüyor ve Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesine devam edeceğine inanıyoruz." 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)