BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyüme stratejisini değiştiren banka zarar bekliyor----

Büyüme stratejisini değiştiren banka zarar bekliyor

Büyüme stratejisini değiştiren banka zarar bekliyor
24 Mart 2021 - 14:59 www.finansgundem.com

Avrupa'nın ikinci büyük bankası Alman Commerzbank, 2021'de yeniden yapılandırma ve kredi karşılıkları dolayısıyla zarar bekliyor.

Commerzbank AG, yeni CEO Manfred Knof başarısız bir büyüme stratejisini terk ederek derin maliyet kesintilerine giderken, bu yıl zarar açıklamayı bekliyor.

Alman bankanın, faaliyet karı elde etmeye çalışırken, geri dönüş planının 900 milyon euro maliyeti ve 800 milyon euro ile 1,2 milyar euro arasındaki kredi zararı karşılıklarının bankayı muhtemelen zarara iteceği bildirildi.

Ocak ayında görevi devralan Knof, selefi Martin Zielke'nin müşteri kazanımları yoluyla karlılığa giden yolu büyütme yönündeki iki çabasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bir dizi maliyet kesintisine girişti.

Yeni CEO, Almanya'daki işgücünü yaklaşık üçte bir azaltıyor, perakende şubelerinin neredeyse yarısını kapatıyor ve bankanın dış ofislerinin yaklaşık % 30'unu kapatarak yılda 1,4 milyar euro tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

DEUTSCHEBANK'TAN SONRA EN BÜYÜK İKİNCİ BANKA

Commerzbank AG 615 milyar euro tutarındaki cirosuyla Avrupa'nın en büyük emlak bankası olan Eurohypo'u ve Dresdner Bank'i devraldıktan sonra, Deutschebank'tan sonra en büyük ikinci banka haline geldi. Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, dünya çapında kurumsal ve özel müşterilere kredi, mevduat, menkul kıymetler, ödeme ve emeklilik ürünleri sunuyor.

Commerzbank’ın çekirdek pazarları Almanya ve Polonya. Ticari müşterileri için 1050 şubeye sahip olan banka, elliden fazla ülkede 51.782 çalışanıyla 16 milyon özel müşteriye ve bir milyondan fazla da kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Commerzbank 10 bin kişiyi işten çıkarıyor

 

Commerzbank’tan dördüncü çeyrek zararı 3,3 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)