BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Büyüme oranı herkesi şaşırttı'----

'Büyüme oranı herkesi şaşırttı'

'Büyüme oranı herkesi şaşırttı'
01 Nisan 2017 - 20:03 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Canikli, üçüncü çeyrekteki 1,8'lik küçülmeden sonra gelen son çeyrek büyümesinin herkesi şaşırttığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'da ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. 2016'nın son çeyrek büyümesinin herkesi şaşırtacak şekilde bir hayli yüksek geldiğini söyleyen Canikli, özellikle üçüncü çeyrekteki 1,8'lik küçülmeden sonra bu şekilde bir performans beklenmediğini dile getirdi.

Bunun son derece önemli olduğunu kaydeden Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son çeyrek büyüme rakamı Türkiye ekonomisinin gerçekten reel sıkıntılarla test edildikten sonra çok büyük saldırdılar, şoklar karşısında dahi dimdik ayakta durabildiğini kanıtlamıştır. Derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisiyle ilgili, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyenin altına not seviyesine indirilmesine ilişkin değerlendirmelerin de rasyonel olmadığı, bilimsel olmadığı bir kez daha bugün ortaya çıkmıştır. 2016 yılının son çeyreğindeki bu ortaya çıkan güçlü büyüme performansı bunu da açık şekilde göstermiştir."

Büyümeye bağlı olarak önümüzdeki dönemde istihdam rakamlarında da iyileşme beklediklerini aktaran Canikli, şunları söyledi:

"Esasında bizim talebi artırmak ve finansal firmaların finansal problemlerini çözmek amacıyla ortaya koyduğumuz paketlerin ve aldığımız kararların olumlu yansımalarını henüz görmedik. Bunları özellikle 2017'nin ilk çeyreğinde ve sonrasında göreceğiz. Bu daha önce yine talebin artırılmasına yönelik, ticaretin artırılmasına yönelik kredi genişlemesini sağlayacak tedbirlerle çok yakından bağlantılıdır ve sonuç alınmıştır etki olmuştur. 2017 birinci çeyreği ve daha sonrasında çok yüksek, güçlü büyüme oranlarını hep birlikte bütün dünya görecek. Bu, istihdam rakamlarına da işsizlik rakamlarına da olumlu yansıyacak. Özellikle artı istihdam paketinin şu anda 500 binden fazla yeni istihdamın önünü açtığını, realize olduğunu biliyoruz. Bunun da yansımalarını 2017'nin birinci çeyreği ve ikinci çeyreğinden itibaren hep birlikte göreceğiz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 02 Nisan 2017 19:26

    Bir tek sen şaşırdın. Kimse şaşırmadı bakan, herkes biliyor. Pazarda iğneden, ipliğe, meeyveden, tekstile herşeye muhteşem zam yapılmış. Enflasyon %15-18 bulur güzel kardeşim. Siz ama ne içiyorsanız içmeye devam..